Telekom: ATENTIONAREA de URGENTA pentru TOTI Clientii din Romania

Telekom ATENTIONAREA URGENTA TOTI Clientii Romania

Telekom a emis o atentionare de urgenta care ii vizeaza pe toti clientii sai din Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa despre care ei trebuie sa stie. Unii dintre voi probabil stiti deja ca in ultimele zile au venit numeroase anunturi de la autoritati, si nu numai, in legatura cu un atac de tip phishing derulat prin SMS, iar Telekom fix despre asta isi notifica acum clientii din intreaga tara, care sunt potentiale victime.

Telekom le spune oamenilor ca trebuie sa fie extrem de vigilenti, si ca daca primsc un mesaj SMS, sau MMS, precum cel din imaginea de mai jos, ar trebui sa se fereasca de la a interactiona cu el. Exact precum in atentionarile venite de la alti operatori de telecomunicatii, si cei de la Telekom le spun oamenilor ca nu trebuie sa acceseze link-urile care sunt incluse in aceste mesaje, si ca nu trebuie sa instaleze vreo aplicatie, daca le este cerut acest lucru.

Telekom: ATENTIONAREA de URGENTA pentru TOTI Clientii din Romania

Telekom spune deasemenea ca daca totusi instalam aplicatiile cu malware pe care ni le recomanda mesajele de acest gen, nu ar trebui sa le acordam permisiunile pe care acestea le cer, iar asa ne protejam intr-o buna, masura. In aceeasi idee, Telekom spune ca ar trebui sa urmam instructiunile celor de la DNSC pentru a elimina eventualul malware din telefoane si a nu fi spionati de la distanta de catre cei care au creat acest malware, si il distribuie acum.

Telekom nu spune asta, dar in unele cazuri se pot cere inclusiv informatii personale in campanii de acest gen, sau chiar datele cardurilor bancare pe care le detinem. Este foarte important sa nu dam curs acestor cereri, iar asta pentru ca e posibil sa ramanem inclusiv fara bani, cei de la Telekom spunandu-le oamenilor sa fie extrem de vigilenti pentru a nu deveni tintele hackerilor care nu vor altceva decat sa le faca rau prin campaniile de acest tip.

Telekom are pe website-ul sau si informatii cu privire la modalitatile prin care ne putem proteja impotriva unor atacuri de acest gen, iar daca vreti informatii suplimentare, sunati la serviciul pentru relatii cu clientii.