MInistrul Apararii: Declaratia cu Masurile de Ultima Ora Luate pentru Romania

MInistrul Apararii Declaratia Masurile Ultima Ora Romania

Ministrul Apararii a facut o declaratie foarte importanta cu privire la masurile care au fost luate de catre autoritatile din tara noastra pentru Romania, ele avand rolul de a creste nu doar securitatea tarii, ci si a celor din jur, dar si pentru a face din noi un furnizor mai serios de solutii de securitate.

Ministrul Apararii a fost prezent la Electromagnetica Ploiesti la semnarea unui memorandum cu Raytheon Missiles & Defense, in baza acestei intelegeri Romania ar urma sa fabrice rachete de ultima generatie in fabrica din judetul Prahova.

“Trebuie sa valorificam inteligenta romaneasca si infrastructura noastra din industria de aparare. Ma bucur pentru ca ministerul Economiei, domnul ministru personal, a inceput o activitate de a audita tot ceea ce avem noi in industria de aparare.

Ma bucur deasemenea ca nu este doar ministrul industriei de aparare de stat, ci si ministrul economiei private, pentru ca si asa ar trebui sa fie un ministru cu experienta in zona privata, si care vrea pana la urma sa dezvolte Romania. Sunt foarte bucuros sa constat un lucru pe care-l stiam din istorie, dar pe care-l constant si aici: se spune ca razboaiele din nefericire se intampla, dar au si puntine efecte pozitive, accelerarea istoriei.

In 18 ianuarie m-am intalnit cu noul nostru partener, vorbindu-mi atunci despre acest proiect, si vad ca acum acest proiect incepe sa se intample, asta inseamna ca reactionam si noi cat putem de repede la evenimente. Sunt bucuros ca Electromecanica ploiesti poate fi un partener pentru un atat de important jucator pe piata mondiala a apararii.

Noi trebuie sa fim si furnizori de infrastructura de securitate, furnizori de tehnica militara in aceasta zona, pe langa faptul ca suntem, si am demonstrat asta in ultima vreme, suntem furnizori de securitate in zona. Cele doua posturi, acela de furnizor de securitate si furnizor pentru infrastructura de securitate se completeaza reciproc, si aici cred ca vom reusi sa lucram foarte bine impreuna.

Acesta este pentru noi un partener foarte important, avem foarte multe proiecte de achizitii, avem multe proiecte exceptionale cu unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de industria de aparare mondiala, nu doar pe cea din Romania. Faptul ca putem sa gandim aceasta colaborare este un lucru extraordinar, de aceea il felicit si pe domnul director Popescu pentru rapiditatea construirii parteneriatului.”