Presedintele Romaniei cere Sustinerea Republicii Moldova in Timpul Razboiului din Ucraina

Presedintele Romaniei Sustinerea Republicii Moldova Timpul Razboiului Ucraina

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a afirmat astazi ca Republica Moldova trebuie sustinuta in contextul razboiului din Ucraina, si ca trebuie sa vina sprijin pentru ea nu doar din Romania, ci inclusiv din multe alte state europene, chiar si Germania, al carui presedinte este astazi la Bucuresti.

Presedintele Romaniei vorbeste despre acest sprijin pentru republica Moldova in contextul in care exista in momentul de fata discutii cu privire la o posibila miscare a Transnistriei de a ataca tara noastra vecina, insa deocamdata niciun oficial al statului nu a confirmat acest lucru in vreun fel.

“Am discutat astăzi și despre dificultățile majore cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina. Este necesară mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău, iar România și Germania au aceeași abordare, suntem alături de Republica Moldova și România contează pe sprijinul Germaniei în demersul de organizare, aici, la București, a celei de-a doua Conferințe a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Am reiterat, și cu prilejul întâlnirii de astăzi, faptul că România sprijină pe deplin integrarea Republicii Moldova, a Ucrainei și a Georgiei în Uniunea Europeană.”