Netflix: Noi Probleme MAJORE pentru Platforma de Streaming Video

Netflix Noi Probleme MAJORE Platforma Streaming Video

Netflix inca este cea mai mare platforma de streaming video la cerere, in ciuda faptului ca in cursul trimestrului anterior a pierdut 200.000 de abonati in loc sa atraga cetava milioane, asa cum s-a intamplat in trimstrele anterioare. Netflix are acum probleme cu actionarii care au detinut actiuni de la finalul anului 2021 si pana in prima parte a anului 2022, acestia acuzand compania ca le-a dezvaluit date false cu privire la motivele plecarii abonatilor din platforma.

Netflix este acuzata ca nu le-a dezvaluit actionarilor sai faptul ca abonatii pleaca din platforma din cauza “partajarii parolelor pentru conturi”, dar si a competitiei generate de catre alte platforme de streaming video la cerere. Realitatea este ca numarul de abonati pe care Netflix i-a pierdut in 3 luni de zile este infim in comparatie cu cele peste 200 de milioane de abonati care folosesc platforma in momentul de fata, dar actionarii s-au speriat de pierdere.

Netflix: Noi Probleme MAJORE pentru Platforma de Streaming Video

Netflix trebuie sa se apere in acest proces nou intentat de catre actionarii sai, iar asta pentru ca pretul actiunilor a scazut cu 35% dupa anuntul companiei americane, capitalizarea sa bursiera scazand deasemenea cu 50 de miliarde de dolari. Netflix nu a spus prea multe in legatura cu ceea ce se intampla cu acest proces, dar departe de ochii lumii a ales sa pregateasca o serie de masuri pentru a reduce costurile de functionare ale intregii companii in perioada urmatoare.

Netflix a redus inclusiv finantarile pentru multe productii importante pe care intentiona sa le lanseze, iar asta pentru ca economiseste sute de milioane, sau chiar miliarde de dolari, cu aceasta decizie. Desigur ca Netflix pregateste si masura interzicerii partajarii parolelor intre utilizatori, o masura extrem de serioasa care mai mult ca sigur va supara foarte multa lume, ceea ce ar putea duce la un alt exod de abonati, dar macar va reduce costurile de functionare.

Netflix a creat o platforma de streaming la cerere care s-a dovedit a avea foarte mare succes, astfel ca e de asteptat sa gaseasca si solutiile potrivite pentru a continua la fel cum a facut-o pana acum, avand si foarte mare succes.