BCR Romania: ATENTIONAREA foarte Serioasa pentru TOTI Clientii Romani

BCR Romania ATENTIONAREA Serioasa TOTI Clientii Romani

BCR Romania le vorbeste tuturor clientilor din tara in legatura cu o atentionare despre care ar trebui sa stie, iar asta pentru ca vorbim despre o informare care ar trebui sa ajunga in atentia tuturor celor care ii folosesc serviciile. Conform celor de la BCR Romania, o problema extrem de serioasa este reprezentata de skimming-ul cardurilor bancare, sau clonarea cardurilor, o procedura despre care cu siguranta ati auzit la un moment dat, sau altul.

BCR Romania vorbeste in cadrul website-ului sau despre cele trei metode prin care poate fi realizata o operatiune de tip skimming, si nu vorbim in mod neaparat despre cele clasice despre care ati aflat pana in momentul de fata. BCR Romania spune ca una dintre cele mai cunoscute si mai des utilizate metode de clonare a cardurilor implica montarea unor dispozitive de copiere in bancomatele care sunt folosite pentru a a se scoate bani.

BCR Romania: ATENTIONAREA foarte Serioasa pentru TOTI Clientii Romani

BCR Romania ne recomanda sa ne uitam cu atentie la bancomate cand scoate bani, pentru a fi siguri ca totul exte fix, ca nu exista vreo cameraindreptata spre tastatura, si ca o acoperim in momentul in care introducem respectivul PIN. O alta metoda de clonare a cardurilor, conform celor de la BCR Romania, este reprezentata de scanarea bandei magnetice la un dispozitiv special cand facem o plata fizica la un magazin fizic de oriunde.

BCR Romania spune ca in aceasta situatie cardul nu e trecut doar prin POS-ul magazinului, ci si printr-un alt dispozitiv pe care de obicei angajatii il ascund, si inventeaza o scuza pentru a ne convinge ca trebuie sa il scaneze, daca nu o fac in secret. In final, cei de la BCR Romania spun ca o ultima tehnica de skimming poate implica si pacalirea oamenilor sa isi cedeze informatiile complete despre cardurile bancare, inclusiv codul CVV2.

BCR Romania ne recomanda extrem de serios sa fim foarte atenti unde introducem datele cardurilor noastre, dar si de unde scoatem banii, sau cum platim la magazinele fizice de oriunde din lume cand avem nevoie sa cumparam ceva.