Armata Romania a Participat la Exercitiul Danubian Knight 22

Armata Romania a Participat la Exercitiul Danubian Knight 22

Armata Romana a participat la exercitiul Danubian Knight 22, unul care a avut loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta Smardan, iar mai jos aveti toate informatiile oficiale oferite de catre autoritatile romane vis-a-vis de el.

“„300”

În cadrul exercițiului „Danubian Knight 22”, găzduit de Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, subunitățile din structurile organice ale Brigăzii 282 Blindată „Unirea Pricipatelor”, reprezentate de Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” și Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”, unite sub comandă unică, s-au constituit într-un grup de luptă întrunit – Battle Group 300 – și au desfășurat împreună un exercițiu de antrenament în teren (FTX) cu tema ofensiva din mișcare.

Instruirea interarme, executată concomitent cu structuri de infanterie, tancuri și artilerie, permite pregătirea militarilor în condiții similare celor care ar putea fi impuse de realitatea modernă a câmpului de luptă. Prin scenariul unui astfel de exercițiu se urmărește luarea deciziilor în câmpul tactic de către comandanții subunităților, rapiditatea cu care aceștia se pliază pe situația tactică imprevizibilă a evoluției acțiunilor din cadrul tactic. Scopul acestora este de a perfecționa deprinderile de luptător ale militarilor și capacitățile de leader ale comandanților de subunități, în vederea îndeplinirii misiunilor încredințate și în același timp, greșelile constatate pe parcursul instruirii să poată fi corectate.

Prezent la activitate, comandantul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, colonel Gabriel Constantin Turculeț, a apreciat angajamentul și efortul tuturor participanților la exercițiu, a felicitat militarii și în același timp a remarcat iscusința comandanților de plutoane și adaptabilitatea lor la situațiile tactice create de scenariul exercițiului.

Tot în cadrul acestui exercițiu, comandantul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Pricipatelor”, colonel Gabriel Constantin Tuculeț, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre, cu ocazia sărbătoririi Zilei Foțelor Terestre, comandantului Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, locotenent colenel Octavian Remus Popa, în semn de apreciere pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor precum și pentru rezultatele meritorii în procesul instruirii.”