DACIA: Anuntul IMPORTANT privind Masinile Companiei Romanesti

DACIA Anuntul IMPORTANT Masinile Companiei Romanesti

DACIA, cel mai mare producator de automobile romanesc, este in centrul unui anunt care surprinde din foarte multe puncte de vedere, iar asta pentru ca vorbim despre ceva la care putina lume se astepta, compania romaneasca plasandu-se pe o pozitie buna in topul vanzarilor europene in T1 2022. Cei de la DACIA s-au plasat pe locul 13 in topul producatorilor de automobile cu cele mai multe vanzari in Europa in T1 2022 in fata multor companii cu renume.

DACIA a inregistrat 103.836 de automobile vandute in Europa in primele 3 luni din 2022, mai putin de jumatate fata de Volkswagen, care s-a plasat pe prima pozitie, sau chiar de catre BMW, Mercedes, Audi, brand-uri premium cu masini mult mai scumpe. DACIA este in urma celor de la Ford, Renault Kia, Toyota, Peugeot, Skoda, Hyundai, sau Opel, insa este totusi intr-o pozitie surprinzator de buna, avand in vedere concurenta uriasa de pe piata auto.

DACIA: Anuntul IMPORTANT privind Masinile Companiei Romanesti

DACIA a depasit Citroen la vanzarile de automobile din T1 2022, la fel ca si pe Fiat, Seat, Nissa, Mazda, sau Suzuki, dar fata de cele din urma diferentele sunt chiar extrem de mari, desi nu toate sunt marci care vand masini premium, sau cu mult mai scumpe, in unele cazuri. DACIA reuseste sa ramana pe o pozitie de top multumita preturilor mici pe care le percepe pentru masinile ieftine pe care le are in oferta, iar aceasta situatie ar trebui sa persiste in tot cursul anului.

DACIA a inceput anul cu vanzari bune in Romania, si se pare ca in Europa situatia nu este cu mult diferita, ceea ce desigur ca este o veste excelenta pentru compania romaneasca, dar e de asteptat ca si in trimestrele fiscale urmatoare lucrurile sa nu se schimbe. Cei de la DACIA nu mai au pregatite lansari majore in cursul anului 2022, dar chiar si asa, se asteapta ca vanzarile sa creasca fata de anul 2021, asta daca va avea suficiente componente pentru productie.

DACIA ar fi vandut mai multe masini in 2021 si chiar in prima parte din 2022 daca ar fi avut mai multe componente disponibile pentru productie, asa ca daca va reusi sa le obtina in 2022, atunci e de asteptat ca vanzarile sa creasca substantial.