Ministrul Apararii: Informarea de Ultima Ora cu Schimbarile Profunde in Armata

Ministrul Apararii Informarea Ultima Ora Schimbarile Profunde Armata

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial o serie de schimbari profunde care vor avea loc pentru Armata Romaniei, iar asta pentru ca razboiul din Ucraina a aratat cata nevoie exista pentru o modernizare, care era oricum planificata, dar care acum devine mult mai importanta.

Ministrul Apararii spune ca banii suplimentari din bugetul national care vor fi asigurati ministerului sau vor fi folositi inclusiv pentru o modernizare profunda a Armatei Romaniei, ceea ce desigur ca ar trebui sa ne asigure un viitor mai sigur in regiune.

“Armata României desfășoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia și tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condițiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziții.

Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienți, bine pregătiți, bine motivați, care să beneficieze de condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus și în alte rânduri: performanța profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO.

Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar și civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorități ale mandatului meu de ministru.

Acestea au fost mesajele mele pentru militarii cu care m-am întâlnit, vineri și sâmbătă, în garnizoana Iași, dar și pentru angajații din toate structurile Armatei Române care își fac datoria față de țară, dar, în același timp, sunt preocupați de viața lor de zi cu zi.

Am fost prezent, la Iași, la sediul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, unitate care a împlinit, în acest an, 145 de ani de la înființare, și am discutat cu echipa de comandă despre activitatea curentă a brigăzii, dar și despre și nivelul de dotare cu echipamente și tehnică militară. Militarii de aici au sprijinit, încă de la început, activitatea Centrului logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina de la Suceava. Le-am mulțumit pentru tot ce au făcut aici.”