NATO ar putea Decide ca Actiunile Rusiei in Ucraina sunt o Amenintare Directa

NATO Decide Actiunile Rusiei Ucraina Amenintare Directa

NATO ar putea decide ca actiunile Rusiei in Ucraina sunt o amenintare directa la adresa securitatii tarilor care fac parte din alianta, o decizie care va avea cu siguranta ramificatii extrem de mari in contextul in care Finlanda a cerut in mod oficial sa adere la organizatie, iar Suedia va cere acelasi lucru in perioada imediat urmatoare.

NATO a spus intotdeauna canu este o amenintare la adresa Rusiei, dar cu toate acestea, poate decide ca actiunile rusilor sunt o amenintare pentru ea, asa ca va fi foarte interesant de vazut in ce masura aceasta declaratie va fi adoptata in mod oficial, insa si ce impact va avea ea pentru relatiile cu tarile din alianta.

“Aliații NATO ar trebui să evidențieze comportamentul Rusiei ca o amenințare directă într-un viitor document strategic, în care vor aborda, de asemenea, cum să sprijine mai bine țările vecine care sunt vulnerabile la constrângere și agresiune, potrivit unui oficial NATO. Aliații vor menține probabil deschisă posibilitatea de a reînvia relațiile în cazul în care comportamentul Moscovei se va schimba, a spus oficialul, adăugând că documentul va aborda și China și relația acesteia cu Rusia.

Așa-numitul document privind conceptul strategic subliniază prioritățile alianței pentru următorii ani și urmează să fie finalizat la summitul NATO de la Madrid, la sfârșitul lunii iunie. Versiunea anterioară, publicată în 2010, se referea la Rusia ca partener, formulare care urmează să fie abandonată de data aceasta.”