Ministrul Apararii: Decizia de Ultim Moment Anuntata Oficial pentru Romani

Ministrul Apararii Decizia Ultim Moment Anuntata Oficial Romani

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial o decizie importanta pe care a luat-o, dar care va avea un impact si asupra Romaniei in cursul lunilor urmatoare, iar asta deoarece el participa in urmatoarele zile la o reuniune la nivel european in care va discuta cu omologii sai din Europa, inclusiv din Ucraina despre politici de Securitate si Aparare Comuna.

Ministrul Apararii spune ca inclusiv situatia razboiului din Ucraina va fi una dintre temele care vor fi abordate in cadrul discutiilor, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar urma sa fie deasemenea prezent, deci e posibil sa fie luate o serie de decizii foarte importante pentru securitatea europeana in contextul razboiului din Ucraina.

“Sunt prezent astăzi, la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Discuțiile vor fi focusate, în principal, pe următoarelor teme: implementarea Busolei Strategice, cu accent pe creşterea eficienţei misiunilor şi operaţiilor derulate sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

Situaţia de securitate din Ucraina generată de agresiunea neprovocată şi nejustificată a Rusiei, precum şi eforturile de sprijin pentru ţara vecină întreprinse la nivelul UE. La această sesiune au fost invitaţi să participe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi, prin videoconferinţă, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, voi participa la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), în cadrul căreia este aşteptată adoptarea deciziei privind înfiinţarea Centrului european pentru inovare în domeniul apărării (Hub for EU Defence Innovation – HEDI).” a declarat oficialul.