NATO Executa Exercitii de Amploare in Europa in Ciuda Razboiului din Ucraina

NATO Executa Exercitii Amploare Europa Ciuda Razboiului Ucraina

NATO desfasoara in momentul de fata exercitii militare de amploare in Europa in ciuda razboiului din Ucraina, iar aici vorbim despre exercitii care au fost programate de ceva vreme de catre alianta militara, si care au loc indiferent de ceea  ce se intampla in tara vecina.

NATO a ales sa desfasoare aceste exercitii foarte importante cu 18.000 de militari din douazeci de tari ale aliantei, si nu numai, ele fiind desfasurate in 8 tari din Europa, inclusiv in unele care au granita cu Ucraina.

“Exercițiile NATO planificate de mult încep în toată Europa

Mii de trupe din partea Aliaților și partenerilor NATO participă la o serie de exerciții militare planificate de mult în Europa de Est, Nordul Arctic, Baltice și Balcani.

Două dintre cele mai mari exerciții, cu aproximativ 18.000 de militari din douăzeci de țări, sunt „Defender Europe” și „Swift Response”. În prezent au loc în Polonia și alte opt țări, inclusiv parașutiști și atacuri cu elicoptere în Macedonia de Nord.

Exercițiul este conceput pentru a prezenta capacitatea NATO de a desfășura operațiuni de luptă terestră ample în apărarea Aliaților săi.

În Estonia, 15.000 de militari din 14 țări sunt implicați în exercițiul „Hedgehog”, unul dintre cele mai mari exerciții militare din țară din 1991 și implicând Marina SUA

Între timp, exercițiul „Lupul de Fier” în Lituania 🇱🇹 implică 3.000 de militari aliați și aproximativ 1.000 de vehicule, inclusiv 🇩 🇪 tancuri germane Leopard 2.
❝Exerciții ca acestea arată că NATO este puternic și gata să ne protejeze națiunile și să se apere împotriva oricărei amenințări. ❞ a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Ea a subliniat că ❝acestea sunt exerciții regulate, planificate cu mult înainte de invazia brutală și nejustificată a Rusiei în Ucraina 🇺🇦, dar ajută la înlăturarea oricărei camere de calcul greșit sau neînțelegere privind hotărârea noastră de a proteja și apăra fiecare centimetru de Teritoriul aliat. ❞ ❞

Exercițiile NATO sunt defensive, transparente și în conformitate cu angajamentele noastre internaționale”