Ministrul Sanatatii: Hotarare de Ultima Ora, Planul Adoptat Oficial in Romania

Ministrul Sanatatii Hotarare Ultima Ora Planul Adoptat Oficial Romania

Ministrul Sanatatii a adoptat in mod oficial un plan foarte important pentru foarte multi romani din intreaga tara, iar asta pentru ca autoritatile au decis sa faca o noua organizare pentru spitalele si unitatile de dializa in contextul pandemiei de Coronavirus si a pacientilor care ar putea fi infectati.

Ministurl Sanatatii a semnat deja ordinul care stabileste aceste prevederi foarte importante pentru foarte multi dintre romani, iar mai jos puteti vedea cateva dintre detaliile cu privire la modul in care trebuie organizate aceste unitati medicale pentru binele romanilor din intreaga tara in momentul de fata.

„Adaptarea răspunsului unităților sanitare în scopul îngrijirii pacienților cu COVID-19, având diferite forme de boală, se face prin corelarea numărului de internări și a severității cazurilor internate cu capacitatea de investigare și de îngrijire a acestor pacienți.

Evaluarea resurselor disponibile îngrijirii medicale a pacienților cu infecție SARS-CoV-2 se face zilnic pe baza datelor raportate de către spitalele cuprinse în anexa nr. 2 la ordin prin platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS“ și servește instituțiilor abilitate în gestionarea pandemiei de COVID-19. În funcție de evoluția epidemiologică a infecției cu SARS-CoV-2 în România, numărul de paturi alocate îngrijirii pacienților se modifică conform avizului direcției de sănătate publică județene sau a municipiului București.

Pacienții cronici sau cei care necesită un tratament recurent în regim de spitalizare continuă sau de zi, având o periodicitate impusă prin natura afecțiunii sau a protocolului de tratament, precum și femeile însărcinate, cazuri confirmate sau suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, au asigurate îngrijirile medicale în spitale în conformitate cu nivelurile de competență ale acestora.

Spitalele prevăzute în lista din anexa nr. 2 la ordin raportează zilnic în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS“ situația ocupării paturilor pe tipuri de secții, respectiv numărul pacienților asistați prin dispozitive de ventilație mecanică invazivă, noninvazivă, alte tipuri de suport al funcției respiratorii (dispozitive de oxigenoterapie cu flux înalt sau flux scăzut), defalcate în: cazuri COVID-19 confirmate, cazuri suspecte de COVID-19 și cazuri non-COVID, aflate în oricare dintre secțiile spitalelor, inclusiv în unitățile/compartimentele de primiri urgențe.

Spitalele prevăzute în lista din anexa nr. 2 la ordin oferă asistență medicală și pacienților non-COVID-19, cu obligativitatea existenței unor circuite separate pentru aceștia. Alocarea numărului de paturi pentru asistența medicală a pacienților cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19 se face urmărind asigurarea accesului pacienților la îngrijiri pluridisciplinare, când este necesar, cu respectarea unei distribuții cât mai echitabile a cazuisticii între unitățile sanitare.”