Virgil Popescu: Declaratia de Ultim Moment, de ce Condamna cu Fermitate AUR

Virgil Popescu Declaratia Ultim Moment Condamna Fermitate AUR

Virgil Popescu, ministrul Energiei, vorbeste in termeni foarte duri despre incidentele care au avut loc astazi in Parlamentul ROmaniei dupa ce a fost analizata o propunere legislativa care vizeaza extragerea de gaze naturale, si nu numai din Marea Negra.

Virgil Popescu condamna comportamentul parlamentarilor AUR, si ii acuza ca ar servi interesele Rusiei in Parlamentul Romaniei, nu pe cele ale romanilor care i-ar fi votat, ceva ce nu auzim pentru prima oara in legatura cu aceasta formatiune politica, iar detalii suplimentare aveti in mesajul de mai jos.

“Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost inițiată de mine alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii și Servicii și Buget Finanțe.

Le mulțumesc colegilor deputați pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine la votul final. Este un proiect de lege care va debloca investiţiile din Marea Neagră, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost.

Totodată asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României. Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni și neadevăruri.

Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat și am încredere că românii vor sancționa asta. Așa cum au anunțat și colegii deputați liberali, grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil.

AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României. Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri.”