DACIA: Anuntul care UIMESTE Total, Ce se Intampla Acum cu Renault

DACIA Anuntul UIMESTE Total Intampla Acum Renault

DACIA, cel mai mare producator romanesc de automobile si parte a grupului Renault, este in centrul unui anunt extrem de important care a luat prin surprindere foarte multa lume. In luna aprilie a acestui an, cei de la DACIA au reusit sa inregistreze o crestere a vanzarilor in Europa, in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, diferenta fiind de 4.2%, iar asta a ajutat extrem de mult grupul Renault sa nu inregistreze o scadere majora a vanzarilor.

DACIA a avut succes foarte mare in Europa cu modelele Sandero, sau Duster, iar cei de la Renault au profitat din plin de succesul producatorului roman pentru a arata ca situatia vanzarilor nu este extrem de rea. Cei de la Renault au inregistrat o scadere de 30% a vanzarilor de automobile in Europa in luna aprilie, asta in timp ce piata in sine a scazut cu 20% in vanzari fata de aceeasi perioada a anului trecut, deci DACIA merge in sens complet invers trend-urilor.

DACIA: Anuntul care UIMESTE Total, Ce se Intampla Acum cu Renault

DACIA Anuntul UIMESTE Total Intampla Acum Renault vanzari piata auto europa

DACIA inregistreaza succes foarte mare cu Sandero lansata anul trecut, dar si un Duster vechi de un deceniu, doar cosmetizat usor, insa fara schimbarile majore care sa-l faca un SUV modern. In ciuda acestui lucru, pretul foarte bun pe care masinile DACIA le au a mentinut brand-ul in topul intereselor europenilor, iar dupa cum se prezinta lucrurile in momentul de fata, e foarte posibil ca vanzarile bune sa continue inclusiv in cursul urmatoarelor trimestre fiscale.

DACIA a lansat inclusiv primul sau model electric, Spring, in cursul anului trecut, iar el inregistreaza deasemenea vanzari bune, chiar daca nu atat de mari precum in cazul altor modele. Important este deasemenea faptul ca DACIA a avut probleme foarte mari cu achizitia de componente pentru fabricarea componentelor pe care le vinde, iar daca ele nu ar fi existat, atunci e posibil ca numarul de masini vandute sa fi fost mult mai mare decat a fost inregistrat.

DACIA va incerca cu siguranta sa genereze si mai multe vanzari in urmatoarele luni pentru modelele de masini pe care le are la vanzare, asa ca va fi foarte intresant de vazut cum se vor desfasura lucrurile.