Formula 1: Lewis Hamilton si Liderii Mercedes ULUITI de un Anunt Oficial al FIA

Formula 1 Lewis Hamilton Liderii Mercedes ULUITI Anunt Oficial FIA

Formula 1 continua in acest sezon cu noi curse foarte importante in care Lewis Hamilton a fost in prim-plan, celebrul pilot britanic venind dupa un incident extrem de serios care a avut loc in cursul sezonului trecut, si desi credea ca lucrurile merg spre bine, realitatea e alta. Acest sezon nou de Formula 1 a inceput extrem de prost pentru Lewis Hamilton, cu pozitionari extrem de proaste in toate cursele in care a participat pana acum.

Formula 1 s-a incheiat anul trecut cu o controversa majora din cauza careia Lewis Hamilton a pierdut titlul de campion, acel scandal ducand la concedierea unui director al FIA, Michael Masi, el fiind gasit vinovat pentru incidentul cursei de la Abu Dhabi. Desi Masi a fost concediat la inceputul acestui an, organismul de reglementare al Formula 1 a facut cercetari in ceea ce priveste greseala care l-a afectat pe Lewis Hamilton, iar acum presedintele FIA da de inteles ca el ar putea reveni.

Formula 1: Lewis Hamilton si Liderii Mercedes ULUITI de un Anunt al FIA

Lewis Hamilton ar fi fost complet uluit sa afle despre anuntul celor de la FIA care da de inteles ca Masi s-ar putea reintoarce ca director de curse, iar asta pentru ca mai nimeni nu se astepta ca el sa revina in Formula 1 prea curand. Inclusiv seful echipei Mercedes, Toto Wolff, a fost extrem de surprins sa afle ca Formula 1 l-ar putea avea pe Masi ca director de curse, chiar daca nu neaparat la Abu Dhabi, asa ca decizia FIA ar putea genera un scandal imens.

“Michael este acolo și am putea să-l folosim. Nu am spus că scăpăm de el. Am spus că s-ar putea să-l folosim. El poate fi într-un loc bun de folosit. Suntem deschiși la orice. Structura noastră de cursă a fost greșită din punct de vedere organizatoric. Și deși am adus doi noi directori de cursă, nu aș spune că am înțeles totul bine încă. Trebuie să curățăm grajdurile.” a declarat presedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Mercedes ar fi fost anul trecut de acord sa nu conteste campionul Formula 1 din sezonul anterior doar daca FIA va restructura conducerea cursei de la Abu Dhabi, fara a-l mai repune pe Masi in functie undeva, asa ca decizia de acum e extrem de interesanta. Lewis Hamilton a aflat, cel mai probabil, despre decizia pe care a luat-o FIA pentru a se evita contestarea, astfel ca daca Masi ar putea reveni la conducerea curselor de Formula 1, Mercedes ar putea reactiona.

Formula 1 va continua in perioada urmatoare cu noi curse importante, iar Lewis Hamilton are cu totul alte probleme in acest sezon, asa ca ramane de vazut ce fel de reactie ar putea avea si Mercedes in fata  acestei decizii luate de catre FIA.