Romania Nu va Introduce Noi Taxe in Cursul Anului 2022

Romania Nu Introduce Noi Taxe Cursul Anului 2022

Romania nu va introduce noi taxe in cursul anului 2022, conform unui anunt facut de catre prim-ministrul Nicolae Ciuca, acesta afirmand ca sistemul de taxare existent in tara noastra va fi pastrat pana la finalul anului, fara a se impune altele inainte de a fi discutate public.

Nicolae Ciuca spune ca Romania are in vedere o optimizare fiscala in perioada urmatoare, iar in cateva saptamani va fi facuta o analiza, si va fi discutata inclusiv cu mediul de afaceri pentru a se gasi solutii potrivite in contextul actual foarte complex.

“Vom menține sistemul de impozitare anul acesta și nu vom introduce taxe noi. Nu avem în discuție taxe pe care să le introducem peste noapte pentru că nu vrem să afectăm mediul de business.

Predictibilitatea, stabilitatea și încrederea tuturor celor care contribuie la dezvoltarea economică a țării sunt foarte importante. Abordarea noastră, prin Programul de Guvernare și inclusiv prin pachetul ”Sprijin pentru România”, arată foarte clar orientarea și focalizarea Guvernului și a Coaliției pro-business și pentru protejarea cetățenilor în același timp.

Ceea ce avem în vedere în acest moment este o optimizare fiscală, iar în acest sens am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem în termen de două săptămâni, o analiză, care ulterior va fi discutată și dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, cu reprezentanții mediului de afaceri, cu reprezentanții întregului mediul asociativ.

Analizele pe care le facem sunt orientate pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite, ținând cont și de contextul actual foarte complex.”