Exercitiu Demonstrativ al Armatei Romane cu Militari Belgieni si Francezi

Exercitiu Demonstrativ al Armatei Romane cu Militari Belgieni si Francezi

Militarii Armatei Romane isi continua exercitiile in compania soldatilor francezi si belgieni in aceasta perioada, ei participand la unul demonstrativ care a avut loc la Cheile Dambovicioarei, iar detalii despre tot aveti mai jos.

“Exercițiu demostrativ în zona cheilor Dâmbovicioarei.

Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” alături de militarii francezi și belgieni au participat la un exercițiu demonstrativ, ce a avut loc în Cheile Dâmbovicioarei, din arealul montan al munților Piatra Craiului.

Exercițiul a avut ca scop perfecționarea deprinderilor necesare pentru executarea tehnicilor de cățărare și coborâre în rapel, folosind materiale specifice din înzestrarea vânătorilor de munte (coardă de alpinism, ham de alpinism, pitoane) și executarea actiunilor la nivel tactic. Această experiență a oferit un bun prilej militarilor de a compara tehnicile și procedurile de cățărare folosite de structurile de vânători de munte.

Antrenamentele în comun măresc vizibilitatea, credibilitatea și capacitatea vânătorilor de munte de a planifica și acționa în cooperare cu forțele militare franceze și belgiene.”