Adrian Marinescu: Declaratia de Ultim Moment cu o Atentionare pentru Toti Romanii

Adrian Marinescu transmite intr-o recenta declaratie un avertisment despre care ar trebui sa stie toti romanii din tara noastra, iar asta pentru ca vorbim despre o problema care nu ar trebui sa fie ignorata de catre romani, pandemia de Coronavirus continuand, iar asta necesita prudenta in continuare.

Adrian Marinescu spune ca trebuie sa continuam sa fim vigilenti, dac anu pentru noi, atunci macar pentru cei din preajma noastra, iar asta pentru ca daca vorbim despre persoane vulnerabile, ele trebuie sa fie i ncontinuare protejate in aceasta perioada, eventual si cu efectuarea celei de-a 4 doze de vaccin.

“Vor fi din pacate acei putini care vor face forme severe, deci ca sa va dau un raspuns clar, eu nu cred ca va reveni pandemia asa cum era inainte. Cred ca ne trebuie echilibru, avem tot ce trebuie, nu cred ca vor fi probleme deosebite, avem tot ce ne trebuie sa gestionam, dar trebuie sa fim atenti.

Oamenii vor face in continuare infectii, poate ca vor fi unele cresteri, si ca cei care au nevoie sa fie spitalizati, sa fie in terapie intensiva, sa primeasca tot tratamentul necesar, si sa se intample atunci cand este nevoie, asta vom face noi la Institutul Matei Bals, atat timp cat va fi nevoie, vorbim despre Coronavirus.

Daca vorbim despre alte boli infectioase, deasemenea vom fi pregatiti, pentru ca din momentul de fata nu vorbim doar de Coronavirus, pentru ca si o gripa in sezonul rece poate duce la o forma severa, si sunt atat de multe boli infectioase care sunt in jurul nostru. Eu cred ca putem fi relaxati si in timpul verii si la toamna.

Daca suntem putin prudenti, nu avem vreun motiv de ingrijorare. Cu atat mai mult, daca nu dorim masurile de preventie, ne putem proteja, iar cea mai buna masura de preventie ramane vaccinarea. Vaccinarea transforma infectia cu Coronavirus intr-o gripa, sau o infectie care nu pune o problema majora de sanatate.

Chiar in perioada de convietuire, chiar daca tratam precum o gripa infectia cu Coronavirus, asta nu inseamna ca nu vor fi persoane cu probleme de sanatate, oameni in varsta care vor face forme severe. E adevarat, se intampla intr-un numar mic, dar cand e cineva din familia ta care ajunge la terapie intensiva, si are o evolutie nefavorabila, nu conteaza numarul, si in perioada urmatoare persoanele vulnerabile vor avea nevoie de prudenta.”