ING Bank: Avertisment de URGENTA privind PERICOLUL pentru Clienti

ING Bank Avertisment URGENTA PERICOLUL Clienti

ING Bank, una dintre cele mai importante banci din Romania in momentul de fata, are clientii vizati de un nou avertisment urgent, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa care ar trebui sa fie cunoscuta de catre ei. Vorbim iar despre pericolul atacurilor de tip phishing care sunt in desfasurare in Romania in aceasta perioada, ele fiind gandite pentru a-i deposeda pe oameni de banii pe care-i au in conturi, iar de multe ori ele au succes.

ING Bank si-a avertizat in repetate randuri clientii in legatura cu ceea ce inseamna sa se protejeze impotriva atacurilor de tip phishing indiferent de perioada din an in care ne aflam, iar acum vine momentul sa fim extrem de atenti. O noua campanie de tip phishing care se foloseste de imaginea ING Bank este in plina desfasurare in momentul de fata, iar ea are la baza o incercare a unor entitati necunoscute de a convinge romanii sa-si inecteze telefoanele cu o aplicatie malitioasa.

ING Bank: Avertisment de URGENTA privind PERICOLUL pentru Clienti

ING Bank Avertisment URGENTA PERICOLUL Clienti instalare malware

ING Bank ne-a spus in repetate randuri sa nu instalam aplicatia Home’Bank decat din App Store sau Google Play Store daca avem nevoie sa o folosim, iar asta pentru ca exista foarte multe versiuni pline de malware distribuite prin diverse magazine terte de aplicatii. Campania de tip phishing care este desfasurata acum cu numele ING Bank in prim-plan are la baza o cerere pentru clienti de a isi actualiza aplicatia Home’Bank cu o versiune malitioasa.

ING Bank nu trimite email-uri de acest gen, dar hackerii din spatele campaniei de tip phishing incearca sa ii pacaleasca pe clientii bancii spunandu-le ca o versiune noua a aplicatiei pentru iPhone si Android a fost lansata, si ca ea poate fi lansata chiar acum. Oamenii sunt directionati catre o pagina din care pot descarca ceea ce ar trebui sa fie aplicatia Home’Bank a ING Bank, dar care de fapt ne instaleaza in telefoane o versiune malitioasa a ei.

ING Bank ne-a avertizat sa nu facem aceste lucruri pentru ca ne pot fi furati banii, iar in unele situatii ei nu mai pot fi recuperati de catre banca, astfel ca trebuie sa fim extraordinar de vigilenti pentru a nu ne lasa pacaliti de nimeni in vreun moment, si a avea banii furati.