Rusia vrea sa Faca o Baza Militara in Regiunea Herson din Ucraina

Rusia vrea sa Faca o Baza Militara in Regiunea Herson din Ucraina

Rusia ar putea face o baza militara in Herson, regiune ocupata de cateva luni de catre armata sa trimisa pentru invadarea Ucrainei, iar masura este una extrem de importanta in vederea cucererii altor regiuni din tara in cursul urmatoarelor saptamani, iar asta pentru ca dintr-o baza militara poate lansa mai usor atacuri.

Rusia vrea sa cucereasca mai multe zone din sudul Ucrainei, pentru a ajunge pana la granitele Romaniei, Moldovei si Transnistriei, unul dintre obiectivele importante pe care tara le-a avut in acest razboi, dar ramane de vazut daca va si reusi sa faca acest lucru in cursul urmatoarelor saptamani de zile.

“Administrația desemnată de Rusia a regiunii Ucrainei Herson va cere Moscovei să înființeze o bază militară pe teritoriul său, a declarat marți agenția de presă RIA din Rusia, citată de un oficial guvernamental local.

Rusia a invadat Ucraina în februarie, confiscând în special regiunea Herson, care este adiacentă Crimeei, peninsula pe care Moscova o controlează de la un conflict anterior din 2014.”