Greseala Majora a lui Vladimir Putin in Invazia Ucrainei, Conform NATO

Greseala Majora Vladimir Putin Invazia Ucrainei Conform NATO

Vladimir Putin a facut o greseala strategica uriasa prin invadarea Ucrainei, conform NATO, afirmatia fiind facuta chiar de catre secretarul general al aliantei, Jens Stoltenberg, iar desigur ca ea n-ar trebui sa mire pe cineva, pentru ca de multe ori ni s-a spus cat de gresit este razboiul si ca Rusia a facut multe greseli.

Vladimir Putin a gresit invadand Ucraina in scopul de a tine NATO mai departe de granitele sale, iar asta pentru ca acum sunt mult mai multe trupe ale aliantei la granitele Rusiei decat pana inaintea invaziei, si numarul va continua sa creasca, deci rusii ar putea fi inconjurati din mai multe parti de catre ele.

„Nu voi specula despre sentimentele lui, dar a făcut o mare greșeală strategică. Unul dintre scopurile declarate cu această invazie a Ucrainei a fost de a aduce mai puțin NATO la granițele Rusiei. … Și acum primește mai multă extindere NATO.

Planul era de a lua Kievul, de a decapita guvernul și de a prelua controlul țării. El a fost forțat să-și retragă forțele din Kiev și din nord… iar ofensiva din Donbas se mișcă foarte încet. Nu prezic rezultatul acestui război, nimeni nu poate face asta, dar Rusia nu și-a atins obiectivele în Ucraina. a declarat Jens Stoltenberg.”