Cand se va Termina Razboiul din Ucraina, Anuntul lui Volodimir Zelenski

Cand Termina Razboiul Ucraina Anuntul Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski vorbeste din nou despre finalul razboiului din Ucraina, ceva ce foarte multa lume asteapta de foarte multa vreme, dar ceva care din pacate nu pare sa se apropie prea mult de momentul pe care toata lumea il asteapta, revenirea la normalitate si din punct de vedere al conflictului armat in tara vecina.

Volodimir Zelenski spune ca sfarsitul razboiului depinde intr-o egala masura de pozitia pe care lumea Occidentala o va lua fata de Rusia, dar si de dorinta Kremlin-ului, in special a lui Vladimir Putin, de a pune capat ostilitatilor cat se poate de repede, iar deocamdata nu par sa existe sanse ca lucrurile sa revina rapid la normal.

„Cât despre momentul în care se poate termina acest război, cred că depinde de unele lucruri, de lucruri specifice. În primul rând, la dorința diferitelor părți. Pentru că acest război se va termina în orice caz și înțelegem că există o parte „militară” a războiului (acum este momentul cel mai tensionat: mult sânge de oameni nevinovați, civili, multe pierderi de personal militar).

După ce partea militară s-a terminat, sunt sigur că va fi un proces de pace în orice caz și va fi o masă de negocieri și cu siguranță va fi pace. Întrebarea este cu cine va negocia Ucraina, întrebarea este cu cine va negocia președintele rus Ucraina.

Luptăm pe pământul nostru și subliniez că acesta este războiul Ucrainei nu împotriva nimănui, ci pentru ea însăși, pe propriul pământ, pentru propria sa libertate. Și tocmai pentru propriul viitor… Și de aceea el [Putin] trebuie să trăiască în realitate, iar anturajul său trebuie să-l ajute să iasă din irealitatea lui informațională pe care o construiesc de mulți ani, decenii.”