Planeta Marte: VIDEO ULUITOR al NASA cu un Record Impresionant

Planeta Marte este in centrul unui record cu adevarat impresionant pe care NASA l-a confirmat pentru intreaga omenire, si care ne arata inca o data de ceea ce este capabila omenirea sa faca. In clipul video de mai sus puteti vedea un zbor record facut de catre elicopterul Ingenuity al celor de la NASA, el reusind sa zboare deasupra suprafetei de pe planeta Marte pe o distanta de 704 metri cu o viteza de 5.5 metri pe secunda, conform cercetatorilor.

Planeta Marte a fost survolata de 25 de ori pana acum de catre elicopterul Ingeinuity al celor de la NASA, iar cel din data de 18 aprilie a stabilit un record foarte important pentru agentia spatiala americana. Conform datelor care au fost inregistrate de catre NASA cu privire la acest zbor peste suprafata de pe planeta Marte, elicopterul s-a ridicat la o inaltime de 10 metri pentru survol, astfel ca nu vorbim despre o inaltime chiar atat de mare in final.

Planeta Marte a fost survolata pe o distanta de 704 metri

Planeta Marte nu a mai fost pana in momentul de fata survolata de catre vreun dispozitiv trimis acolo de catre omenire, asa ca vorbim despre realizari istorice reusite de catre cei de la NASA. Avand in vedere realizarile de pana acum pentru acest elicopter trimis pe planeta Marte de catre NASA, este de asteptat ca oamenii de stiinta din SUA sa repete zborurile, sau poate chiar sa creasca inaltimea, dar si distanta pe care elicopterul poate sa o parcurga in cadrul unei deplasaari.

“Elicopterul Ingenuity Mars de la NASA a înregistrat un al 25-lea zbor record pe 18 aprilie 2022. Camera de navigație de la bordul aeronavei a surprins cel mai lung și mai rapid zbor al său de până acum pe Planeta Roșie. Elicopterul a acoperit 2.310 picioare (704 metri) cu o viteză maximă de 12 mph (5,5 metri pe secundă).

Imaginile zborului de 161,3 secunde au fost accelerate de aproximativ cinci ori. În videoclip, Ingenuity ajunge mai întâi la o altitudine de 33 de picioare (10 metri). Elicopterul se deplasează apoi spre sud-vest și accelerează la 12 mph (5,5 metri pe secundă) în mai puțin de trei secunde. Ingeniozitatea zboară peste un grup de ondulații de nisip și apoi pe lângă câteva câmpuri de stânci. În cele din urmă, elicopterul găsește un loc de aterizare atunci când un teren relativ plat apare dedesubt.”

Planeta Marte urmeaza sa fie gazda pentru astronautii trimisi de pe Pamant, iar oamenii de stiinta vor sa descopere cat mai multe in legatura cu ceea ce se ascunde acolo inainte de a trimite efectiv oamenii. Aceste misiuni care au in centru planeta Marte ne arata totusi cat de multe pot fi realizate daca oamenii de stiinta incearca sa isi depaseasca limitele si sa doboare barierele care au blocat pana acum explorarea spatiala din foarte multe puncte de vedere.

Planeta Marte este gazda pentru mai multi roboti in momentul de fata, si este survolata de catre mai multe sonde spatiale trimise de pe Pamant, fiind in mod constant inregistrate multe informatii in legatura cu ea.