Android: Serioasa ATENTIONARE pentru MILIOANE de Telefoane de la Google

Android Serioasa ATENTIONARE MILIOANE Telefoane Google

Android este in centrul unei extrem de importante atentionari care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre un mesaj foarte serios emis de catre cei de la Google. Echipa companiei Google care se ocupa de descoperirea si analizarea de vulnerabilitati pentru Android, sau alte produse software create de catre Alphabet, a dezvaluit 5 vulnerabilitati de tip zero-day pentru sistemul de operare care sunt in exploatare.

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru terminale mobile in momentul de fata, iar asta pentru ca exista miliarde de dispozitive care il au instalat, in diverse versiuni care sunt disponibile. Toate cele 5 vulnerabilitati descoperite pentru Android sunt foarte periculoase si au fost exploatate in mod activ de catre hackeri pana in momentul in care au fost descoperite si rezvolvate de catre cei de la Google, patch-uri de securitate fiind lansate.

Android: Serioasa ATENTIONARE pentru MILIOANE de Telefoane de la Google

Android are disponibile aceste patch-uri de securitate pentru toti cei care sunt dornici sa le instaleze, insa asta doar daca vorbim despre telefoanele din seria Pixel, pentru ca in cazul celorlalte, e nevoie ca producatii sa ofere patch-urile. In cadrul versiunilor Android care nu sunt actualizate pentru a avea patch-urile de securitate instalate, aceste vulnerabilitati pot fi o problema extrem de serioasa pentru utilizatorii care nu stiu cum sa se protejeze eficient impotriva lor.

Android Are in mod constant descoperite diverse vulnerabilitati, la fel ca orice alt sistem de operare, iar cei de la Google lucreaza in mod constant pentru a rezolva toate problemele majore pe masura ce ele sunt descoperite de catre inginerii companiei. Daca nu aveti cele mai recente patch-uri de securitate pentru Android instalate in terminalele voastre, atunci este important sa nu instalati aplicatii din magazine necunoscute, si nici sa nu accesati website-uri pe care nu le cunoasteti.

Android poate fi un sistem de operare foarte sigur, daca oamenii au grij sa nu instaleze aplicatii din magazine necunoscute, dar in ceneral oamenii nu au grija, astfel ca de multe ori isi infecteaza terminalele fara sa stie.