WhatsApp: MILIARDE de Oameni cu iPhone si Android ALERTATI privind Aplicatia

WhatsApp MILIARDE Oameni iPhone Android ALERTATI Aplicatia

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, are peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, iar numarul acestora este in plina crestere, dar din pacate vine si o avertizare extrem de serioasa pentru toti dintre ei. Exact precum in domeniul bancar, inclusiv in cazul WhatsApp se intensifica atacurile de tip phishing in ultima perioada, iar tot mai multi oameni au conturile furate de catre entitati necunoscute.

WhatsApp stie foarte bine ce fel de problema are in fata in momentul de fata, si lucreaza din greu la contrarea ei, insa nu poate sa faca prea multe daca oamenii nu stiu cum sa se fereasca singuri de aceste atacuri extrem de serioase. Vorbim in principal despre folosirea de conturi compromise pentru a fura conturi noi, vechea metoda de abuzare de increderea utilizatorilor WhatsApp fiind folosita cu foarte mare succes in aceasta perioada.

WhatsApp: MILIARDE de Oameni cu iPhone si Android ALERTATI privind Aplicatia

WhatsApp i-a atentionat pe oameni in legatura cu modurile in care se pot proteja impotriva acestor probleme, iar asta pentru ca solutii foarte simple exista, iar ele pot fi aplicate extrem de usor, dar e nevoie si ca lumea sa doreasca asta. Metoda cea mai eficienta de protectie impotriva furturilor conturilor are la baza activarea sistemului de autentificare in 2 pasi, care impune si folosirea unei parole pentru relogarea conturilor in alte dispozitive.

WhatsApp a implementat aceasta masura de protectie pentru a ne ajuta sa impiedica hackerii sa ne fure conturile, iar daca ne folosim de ea, atunci exista sanse extrem de mari sa nu avem vreodata conturile urate, dar ea trebuie activata in prealabil. Nu toata lumea stie acest lucru, nu toata lumea o foloseste, asa ca destui oameni ajung sa aiba conturile furate de catre necunoscuti, uneori fara posibilitatea de a le recupera.

WhatsApp va continua sa-i ajute pe oameni sa invete cum sa-si protejeze conturile impotriva oricarui tip de probleme de acest gen, asa ca ramane doar sa vedem in ce masura va si avea succes in eforturile sale pe care le desfasoara in aceasta perioada.