Ministrul Apararii: Mesajul Oficial pentru Romania cu Ocazia Zilei Eroilor

Ministrul Apararii Mesajul Oficial Romania Ocazia Zilei Eroilor

Ministrul Apararii a publicat astazi un mesaj cu ocazia comemorarii Zilei Eroilor in Romania, el venind intr-un moment in care la granitele tarii noastre se desfasoara un razboi foarte sangeros care pune in pericol stabilitatea nu doar in Romania, ci si in toata Europa, si care a speriat foarte multa lume.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre importanta jertfei eroilor pentru asigurarea independentei Romaniei cu 145 de ani in urma, iar acum mai mult ca oricand in ultimele decenii este nevoie de unitate in randul tuturor romanilor in aceasta perioada foarte dificila.

𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐄𝐫𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 este momentul când poporul român onorează memoria eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei, pentru libertatea naţiunii, pentru apărarea şi reîntregirea neamului. Nu întâmplător românii își comemorează înaintașii jertfiți în mod eroic în aceeași zi cu prăznuirea zilei în care Domnul nostru Isus Hristos s-a înălţat la Ceruri.

Jertfa de Sine a Fiului Domnului, asumată în numele întregii umanități, simbolizează sacrificiul eroilor noştri care, urmând exemplul Mântuitorului, au pus mai presus de propria ființă datoria față de Țară. Într-o astfel de zi înțelegem că eroii căzuți în lupte au clădit, cu sânge, cu suferință, cu sacrificii în numele unor idealuri mult mai mari decât propria lor viață, istoria Țării noastre. Ei au murit în luptă pentru ca noi, cei de după ei, să putem trăi în libertate.

Scriitorul britanic G.K. Chesterton spunea că „adevăratul soldat se luptă nu pentru că urăște ceea ce este în fața lui, ci pentru că iubește ceea ce este în spatele lui”. Și, într-adevăr, eroii neamului nostru și-au dat viața în lupta cu tirania, în lupta cu nedreptatea, pentru ca România să fie indepentă, suverană și pentru românii care rămăseseră acasă și, mai ales, cei care urmau să se nască, să poată trăi mândri și liberi.

Fie că este vorba ostașii căzuți în Războiul de Independență, de cele două războaie mondiale, sau, recent, de misiunile din teatrele de operații din Balcanii de Vest, din Afganistan sau Irak, cei căzuți au făcut din trupul lor scut pentru apărarea națiunii noastre. Ei sunt cei puțini cărora noi, cei mulți, le datorăm atât de multe.

 Lăsând în urma lor lecţia dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, eroii constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare. Valorile şi principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân şi nouă repere de responsabilitate, pentru a lăsa urmaşilor noştri o Românie dezvoltată, o ţară demnă şi pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice.”