Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Nou Ordin de Interes National Semnat, ce Modificari Aduce

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Nou Ordin Interes National Semnat Oficial

Ministrul Sanatatii a semnat un nou ordin important care are importanta nationala pentru toata Romania, el fiind adoptat de catre minister, insa a fost elaborat impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, aceasta fiind vizata de modificarile care sunt impuse prin acest nou ordin.

Ministrul Sanatatii a semnat ordinul 1.471/332/2022 cu prevederile pe care le puteti vedea mai jos, el fiind deja publicat in Monitorul Oficial, deci a intrat in vigoare, si include alte cateva prevederi in legatura cu incheierea contractelor intre CNAS si alte entitati.

“(1) Casele de asigurări de sănătate contractează cu unitățile sanitare publice aflate în relație contractuală cu acestea sumele corespunzătoare plății indemnizațiilor lunare ce se acordă personalului prevăzut la art. 165 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în baza unor contracte distincte.

Contractele prevăzute la alin. (1) se încheie de către reprezentanții legali ai unităților sanitare publice și casele de asigurări de sănătate cu care se află în relații contractuale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, potrivit art. 258 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe baza următoarelor documente.

Cererea/solicitarea pentru intrare în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate, contul deschis la Trezoreria Statului sau la bancă, potrivit legii. codul de înregistrare fiscală. Lista, asumată prin semnătură de către reprezentantul legal al unității sanitare, cuprinzând medicii, medicii stomatologi sau farmaciștii care intră sub incidența contractului încheiat cu casa de asigurări de sănătate și care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 4. Lista cuprinde informațiile necesare încheierii contractului.

Indemnizațiile lunare se acordă cadrelor didactice prevăzute la art. 165 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care desfășoară activitate integrată în unitățile sanitare publice, în baza unor contracte individuale de muncă cu 1/2 normă.

Indemnizația lunară pentru cadrele didactice prevăzute la art. 165 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, este egală cu 50% din salariul de bază aferent funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut și se acordă începând cu drepturile salariale aferente lunii mai 2022. Pentru personalul încadrat în unitățile sanitare publice aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, indemnizația prevăzută la art. 2 se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate – titlul II „Bunuri și servicii“, paragraful „Spitale generale“.