Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Declaratia Importanta, ce Romani sunt Vizati Acum

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Declaratia Importanta Romani Vizati Acum

Ministrul Sanatatii a facut o noua declaratie foarte importanta in cadrul careia vorbeste in mod oficial despre noi masuri care sunt necesare pentru Romania in momentul de fata astfel incat tara noastra sa aiba profesionisti adevarati si puternici in cadrul serviciilor medicale care sunt oferite in toata tara.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre felul in care trebuie crescuta capacitatea profesionala, dar si ceea ce trebuie sa faca toti profesionistii din sistemul medical pentru a avea parte inclusiv de mai multa recunoastere de la oamenii care au nevoie de serviciile lor in momentul de fata in toata tara.

“Cred ca impreuna putem sa dezvoltam doua zone importante, cea de respect al autoritatilor pentru corpul medical, si cea de-a doua, cel putin la fel de importanta, de respect al populatiei pentru corpul medical si pentru ceea ce corpul medical ofera populatiei din Romania.

Trebuie sa lucram pentru acest lucru care, eu cred ca este esential si in obtinerea reparatiilor de natura materiale care trebuie facute in mod diferentiat, desigur, pentru fiecare categorie, sau includerea in randul acestor categorii a celor care nu au beneficiat de actualizarea salarizarii, cu toate ca lucreaza de foarte mult timp in sectorul de sanatate.

Cred ca putem sa lucram la cresterea capacitatii profesionale, pentru ca acest lucru poate sa duca la, pe de o parte modul in care autoritatile trateaza profesionistii in sanatate, dar si modul in care societatea trateaza profesionistii in sanatate. Lucrurile nu sunt perfecte, dar sunt perfectibile, si cred ca putem sa gasim solutii inteligente, in niciun caz coercitive, ci stimulative, pentru a ajuta la imbunatatirea calitatii profesionale.

Toate categorii de profesionisti trebuie sa beneficieze in cadrul strategiilor pentru sanatate, si lucram in acest sens in momentul de fata, si avem deja un prim draft al acestei strategii pe care il vom prezenta tuturor actorilor relevanti pentru a avea o strategie care sa fie cunoscuta, inteleasa, si acceptata incat la sfarsitul catorva ani sa putem sa avem un rezultat care sa fie in beneficiul pacientilor.

Noi trebuie sa lucram in beneficiul pacientilor din Romania, dar pe de alta parte si societatea trebuie sa ne ofere recunoastere si respect. Confortul profesional are doua componente, una legata de conditiile in care lucram, dar si cealalta privind modul in care se raporteaza autoritatile si populatia la profesionistii din sanatate.”