Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Mesajul de Atentionare pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii transmite o atentionare extrem de serioas apentru toti romanii din intreaga tara, ea fiind facuta de catre ministru in contextul in care pentru Romania ar trebui sa reprezinte o foarte serioasa preocupare asigurarea de servicii medicale de calitate atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Ministrul Sanatatii spune ca implementarea unor decizii de a moderniza serviciile de sanatate trebuie sa fie facuta in timp, dar sa fie o preocupare pentru autoritatile care trebuie sa se asigure ca oamenii au nu doar acces echitabil la servicii medicale, ci si acces la servicii medicale de inalta calitate.

„Noi ne straduim sa facem in asa fel incat toti copiii sa aiba acces cat mai bun la servicii de sanatate, dar acesta este un proces, nu este un moment. Daca nu intelegem ca lucrurile acestea trebuie sa se desfasoare intr-un anumit interval de timp, si trebuie sa reprezinte o preocupare continua, atunci n-o sa rezolvam nicio problema majora in sanatate.

Nu putem discuta doar despre momente in care luam decizii, trebuie sa avem un proces continuu in care indiferent de cel care ocupa postul de ministru, sunt cateva prioritati, iar una legata de asigurarea asistentei pediatrice in general, si celei de neonatologie pentru copiii prematuri, care au malformatii cardiovasculare trebuie sa fie o prioritate.

Avem un parteneriat cu San Donato, cei din Italia care au reusit sa instruiasca numerosi medici tineri din Romania ca sa realizeze interventii cardiovasculare la copii. Speram ca in viitor tara noastra sa isi poata asigura necesarul de personal calificat astfel incat toate aceste interventii sa se desfasoare in tara noastra.

Sunt si alte centre pe care dorim sa le dezvoltam, probabil si la spitalul universitar va urma o astfel de evolutie. Nu cred ca este vorba despre o alerta din Europa (n. red. intrebat de virusul tomatelor), cred ca e vorba despre una din Asia, si deocamdata asteptam… da, din India, India este in Asia.

In mod evident, pe masura ce Centrul European pentru Control al Bolilor ne va furniza informatii suplimentare legat de modul in care o posibila infectie ar putea afecta Uniunea Europeana, vom lua si noi masurile necesare pe care le iau si alte state membre ale Uniunii, dar deocamdata nu avem alte informatii in legatura cu aceasta situatie.”