Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Importanta Hotarare Anuntata pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Importanta Hotarare Anuntata Milioane Romani

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o foarte importanta hotarare care a fost luata pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie care ar trebui sa fie cunoscuta tuturor oamenilor.

Ministrul Sanatatii a semnat un nou ordin prin care se reorganizeaza intr-o anumita masura activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar mai jos aveti unele dintre prevederile cele mai importante adoptate chiar acum.

“În cadrul contractelor încheiate potrivit art. 1, unitățile sanitare publice au următoarele obligații: să depună la termenele stabilite de casele de asigurări de sănătate documentele în vederea încheierii contractelor pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 165 alin. (1^1)-(1^3) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Si să solicite casei de asigurări de sănătate sumele necesare plății indemnizațiilor prevăzute de actul normativ menționat. Documentele necesare încheierii contractelor se pot transmite inclusiv în format electronic, asumate fiecare în parte prin semnătura electronică extinsă/calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Să verifice încadrarea personalului pentru care se solicită plata indemnizației în categoriile de personal prevăzute la art. 165 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Să verifice realitatea și exactitatea sumelor calculate pentru fiecare persoană care beneficiază de indemnizație, în concordanță cu salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut, precum și cu celelalte prevederi legale referitoare la drepturile salariale ce se acordă personalului angajat în unitățile sanitare publice.

Să se asigure că sumele calculate pentru plata indemnizațiilor nu sunt incluse în sumele solicitate casei de asigurări de sănătate pentru plata influențelor financiare determinate de creșterile salariale acordate conform prevederilor legale în vigoare personalului angajat în unitățile sanitare publice sau în suma solicitată pentru plata cheltuielilor efective, după caz.S ă întocmească și să transmită casei de asigurări de sănătate, în formatul solicitat de aceasta, documentele justificative prevăzute la alin. (2).

Să notifice casa de asigurări de sănătate despre modificarea oricăreia dintre condițiile care au stat la baza încheierii contractului, cel târziu în ziua în care modificarea produce efecte, și să îndeplinească în permanență aceste condiții pe durata derulării contractului; notificarea se face conform reglementărilor privind corespondența între părți, prevăzute în contract. Să pună la dispoziția organelor de control ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ale caselor de asigurări de sănătate, ca urmare a cererii în scris, documentele privind actele de evidență financiar-contabilă.”