Marea Britanie Confirma Primele Cazuri de Holera in Orasul Mariupol

Marea Britanie Confirma Primele Cazuri de Holera in Orasul Mariupol

Marea Britanie a confirmat ceea ce intreaga lume nu voia sa auda, mai exact faptul ca in Mariupol au aparut primele cazuri izolate de holera, si ca exista riscul unei epidemii locale din cauza conditiilor precare in care traiesc oamenii, dar si a lipsei accesului la apa potabila curenta, si alte alimente esentiale.

Marea Britanie ne spune ceea ce ucrainienii afirma de cateva saptamani bune, ei atragand in repetate randuri atentia cu privire la faptul ca in Mariupol exista riscul aparitiei unei epidemii de holera, insa putina lume a luat afirmatiile in serios, doar ca acum se confirma faptul ca Rusia a generat o foarte mare problema in oras.

“În locuri precum Herson, Rusia a instalat administrații ilegitime pro-Kremlin. Acești împuterniciți auto-numiți ai Kremlinului nici nu reprezintă curajoșii cetățeni ucraineni sub controlul lor asumat și nici nu acționează pentru a-și satisface nevoile de bază.

În schimb, mulți civili nu pot avea acces la servicii esențiale de asistență medicală sau la necesități fundamentale, inclusiv electricitate și apă. La Mariupol, OMS a ridicat steagul bolilor infecțioase, în special holera, fiind expuse riscului de răspândire. În Herson, locuitorii au fost lăsați să adune rămășițele celor uciși de pe străzi, iar în Skadvosk, oamenii au fost nevoiți să se organizeze pentru a preveni jafurile, mulți bătrâni ne primind pensie.”

author avatar
Redactia iDevice.ro