NATO Anunta Exercitiul Defender Europe 22 Sub Conducerea SUA

NATO Anunta Exercitiul Defender Europe 22 Sub Conducerea SUA

NATO a anuntat in mod oficial un nou exercitiu defensiv care este condus de catre SUA in aceasta perioada, si are loc in toata Europa, el fiind derulat sub denumirea Denfeder Europe 22, iar exact precum celelalte, implica multipli parteneri ai aliantii, 11 tari trimitand soldati pentru el.

NATO desfasoara aceste exercitii in toata Europa, cu peste 6.000 de soldati implicati in diverse actiuni a caror menire este de a creste interoperabilitatea dintre fortele aliate pentru a fi pregatite in eventualitatea unei interventii militare in viitor.

“#DefenderEurope22, un exercițiu defensiv condus de SUA, are loc în toată Europa. Peste 3.000 de membri ai serviciilor din SUA și aproape 6.000 de membri multinaționali din 11 #NATO și țări partenere participă. 

Scenariul exercițiului demonstrează capacitatea armatei americane de a desfășura rapid o forță mare, credibilă pentru luptă, de soldați și echipamente din Statele Unite în Europa, acutând disponibilitatea Alianței de a descuraja orice potențial adversar. 

Activitățile de exerciții includ mai multe exerciții cu foc viu, marșuri rutiere și traversări de râuri. Împreună suntem mai puternici. Planificarea pentru Defender Europe 22 a început în 2021 și nu este un răspuns la nicio amenințare sau adversar specific.”

author avatar
Redactia iDevice.ro