Comisia Europeana Acuza Rusia ca Provoaca o Criza Alimentara Globala, Cererea pentru Statele Membre

Comisia Europeana Acuza Rusia ca Provoaca o Criza Alimentara Globala, Cererea pentru Statele Membre

Comisia Europeana acuza Rusia de generarea unei cresteri a preturilor la mancare la nivel global, si de incercarea de a exporta grane furate din Ucraina in timpul razboiului, ceva ce rusii nu au negat, insa actiunile lor genereaza probleme pentru zeci de tari din toata lumea, din pacate.

Comisia Europeana le cere tarilor membre, dar si celorlalti parteneri din intreaga lume, sa evite sa cumpere produse furate din Ucraina de catre Rusia, pentru a nu finanta actiunile derulate de catre tara agresoare, chiar daca preturile pentru aceste grane ar fi mai mici decat cele obisnuite.

Comisia Europeana repeta de ceva vreme faptul ca Rusia genereaza o criza alimentara globala din cauza razboiului din Ucriana, dar si ca fura diverse tipuri de alimente si le vinde pe pietele internationale, dar masurile pentru a opri aceste fenomene sunt, deocamdata, foarte limitate.

“Rusia provoacă creșterea prețurilor la alimente și încearcă să exporte grâu și cereale jefuite. Facem apel la toți partenerii noștri să ne asigurăm că orice cumpără, știu de unde vine și nu iau nimic jefuit de rușii din Ucraina.”

author avatar
Redactia iDevice.ro