Romania Anunta Oficial Adoptarea Planului pentru Aderarea la OCDE

Romania Anunta Oficial Adoptarea Planului Aderarea OCDE

Romania a anuntat in mod oficial faptul ca a adoptat planul pentru aderarea la OCDE, autoritatile din tara noastra reusind sa faca foaia de parcurs pentru acest proces, spunand ca acesta este un semnal incurajator si o recunoastere a potentialului tarii noastre de convergenta cu statele si economiile consolidate.

Aderarea Romaniei la OCDE nu se va intampla rapid, ci va fi nevoie de o perioada lunga de timp pentru ca tot procesul sa fie parcurs, insa primii pasi au fost facuti deja de catre autoritatile din tara noastra, o masura foarte incurajatoare.

“Adoptarea Foii de Parcurs pentru aderarea României la OCDE este un semnal încurajator și o recunoaștere a potențialului țării noastre de convergență cu statele cu economii consolidate.

Acest document de orientare privind obiectivele sectoriale și criteriile pe care România le va avea de îndeplinit ne oferă o imagine clară și obiectivă a direcțiilor în care trebuie să ne îndreptăm eforturile pentru succesul discuțiilor de aderare.

Avem ca obiectiv implementarea celor mai bune practici și standarde OCDE, cu atât mai mult cu cât ele converg sau sunt complementare celor pe care România și le-a asumat deja prin Planul Național de Redresare și Reziliență și pot contribui la îndeplinirea Programului de Guvernare.

Foaia de Parcurs pentru Aderare (Accession Roadmap) a României la OCDE fixează termenii, condițiile și etapele procesului de aderare a României la acest for interguvernamental și accentuează importanța valorilor comune, a viziunii și a priorităților împărtășite cu Organizația, ca elemente esențiale pe întreaga durată a procesului de aderare, inclusiv în etapa finală a obținerii statutului de membru OCDE.

Adoptarea acestui document este o etapă-cheie în procesul de alăturare a României la OCDE, un obiectiv important al politicii noastre externe, care consolidează perspectiva continuării pe o traiectorie a progresului și dezvoltării economice.”