Volodimir Zelenski: Anuntul de Urgenta pentru UE, Teroarea din Razboiul cu Rusia

Volodimir Zelenski Anuntul Urgenta UE Teroarea Razboiul Rusia

Volodimir Zelenski face un apel extrem de important la intreaga comunitate internationala, denuntand teroarea la care sunt supusi in momentul de fata ucrainienii, inclusiv copiii, din cauza atacurilor cu rachete pe care Rusia le lanseaza constant asupra localitatilor din toata tara.

Volodimir Zelenski cere din nou livrarea de sisteme de aparare antiaeriana de la tarile Occidentale, iar separat vorbeste si despre problemele pe care Rusia le are in ceea ce priveste cresterea numarului de soldati care lupta in diverse zone de pe teritoriul Ucrainei pentru a cuceri noi terotii, sau a consolida victoriile pe care le-a obtinut armata rusa pana in momentul de fata acolo.

“Scopul tactic cheie al ocupanților nu s-a schimbat. Se presează în Severodonețk, unde se duc lupte foarte aprige – literalmente pentru fiecare metru. Și se presează și în direcția Lysychansk, Bakhmut, Slovyansk și așa mai departe. Armata rusă încearcă să desfășoare forțe de rezervă în Donbas. 

Dar ce rezerve pot avea acum? Se pare că vor încerca să arunce în luptă recruții slab pregătiți și pe cei adunați prin mobilizare sub acoperire. Și asta înseamnă un singur lucru: Rusia poate trece linia a 40.000 de trupe pierdute deja în iunie. În niciun alt război din ultimele decenii nu au pierdut atât de mult.

Aceasta este teroare, pura teroare, copiii sunt victime ale atacurilor cu rachete lansate de catre Rusia. Ucraina are nevoie de sisteme avansate de aparare antiaeriana de la Occident, ele pot fi trimise chiar anul acesta, dar noi nu le-am primit. Avem nevoie de ele ? Da, exista 2606 raspunsuri afirmative la aceasta intrebare(n. red. numarul rachetelor lansate de Rusia pana acum),

Exista vieti care ar fi putut fi salvate daca Ucraina ar fi fost ascultata, si ar fi primit sisteme de aparare antiaeriana. Generalii rusi spun ca nu pot aduna oamenii si resursele necesare pentru a obtine victorii, sau a continua razboiul din Ucraina, in ciuda eforturilor facute. Am cerut ajutorul Comitetului Evreiesc din SUA pentru a-si dubla eforturile si a ne ajuta financiar si diplomatic.

Lucram in fiecare zi cu Uniunea Europeana pentru a asigura statutul de tara candidata, dar singura intrebare este legata de dorinta liderilor europeni de a ni-l acorda. Saptamana aceasta vom afla mai multe si despre ridicarea unor taxe de import pentru multiple tari europene, si speram ca avem o colaborare mai stransa cu Uniunea Europeana.”