Nicolae Ciuca: Masurile Pachetului Sprijin pentru Romania vor Continua

Nicolae Ciuca Masurile Pachetului Sprijin pentru Romania vor Continua

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Este important să continuăm pachetul nostru de măsuri economice și sociale ”Sprijin pentru România” și să implementăm toate aceste măsuri, așa cum ne-am angajat, începând cu data de 1 iulie.

Am solicitat astăzi fiecărui minister să finalizeze până săptămâna viitoare reglementarea măsurilor așa cum au fost ele asumate în coaliția de guvernare, astfel încât ele să poată să producă efecte începând cu data de 1 iulie.

Toate măsurile pe care noi le-am luat și pe care vom continua să le luăm vin să asigure stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri. Protejăm locurile de muncă, avem creștere economică de 6,5% în primul trimestru, o creștere a investițiilor străine directe de 34%, ceea ce este foarte încurajator, și este datoria noastră, a Guvernului, să continuăm să acordăm atenția necesară pentru o economie echilibrată, care să se dezvolte pe măsura oportunităților din actualul context deloc ușor.

Tot astăzi, am cerut Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor să verifice evoluția prețului la carburanți, astfel încât să avem o decizie în cadrul Guvernului în acest sens.

Avem datoria să ne protejăm cetățenii și mediul de afaceri împotriva distorsiunilor de pe piață în situații excepționale de criză și vrem să asigurăm un cadru bine reglementat și onest între cerere și ofertă, prin care să combatem creșteri artificiale de prețuri similare celor cu care ne-am confruntat pe piața internă în timpul pandemiei de COVID-19 și după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina.