Virgil Popescu: Masurile Oficiale privind Preturile Energiei pentru Milioane de Oameni

Virgil Popescu Masurile Oficiale Preturile Energiei Milioane Oameni

Virgil Popescu vorbeste despre una dintre deciziile foarte importante care au fost luate de catre autoritatile din Romania pentru milioane de romani din toata tara in aceasta perioada, iar asta pentru ca au fost in Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre achizitia de petrol si gaze.

Virgil Popescu reitereaza ceea ce a spus premierul Romaniei cu doar cateva ore in urma in legatura cu vizita facuta in Emiratele Arabe Unite, ea fiind una care ar putea sa ne aduca foarte multe beneficii pe termen lung din punct de vedere al pretului pentru petrol si gaze naturale.

“Astăzi am participat la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul EAU, reuniunea ministerială. Am transmis că există un potențial semnificativ de cooperare între țările noastre în sectorul energiei. România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele și rutele de aprovizionare.

Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă. Alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă, viceprim – ministrul și ministrul transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Adrian Chesnoiu am participat la întrevederea, de la Abu Dhabi, cu A.S.

Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U. Discuțiile au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT. Dialogul a stabilit reperele concrete pentru soluții privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, în contextul situației tensionate din regiunea Mării Negre și a embargoului european față de livrările rusești de petrol și produse petroliere.

Totodată, au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore. Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.”