Militarii Romani au Finalizat Exercitiile APROC22 in Spania

Militarii Romani au Finalizat Exercitiile APROC22 in Spania

Militarii Armatei Romane au finalizat participarea la exercitiul international APROC 22, care a avut loc in Albacete, Spania, ei intorcandu-se in tara noastra si avand parte de o primire speciala organizata de catre MApN.

Misiune îndeplinită!

Revenirea în țară a detașamentului participant la stagiul de instruire aplicativ ,,Air Centric Personnel Recovery Operatives Course 2022 – APROC 22” din Baza Aeriană Albacete din Spania a fost marcată printr-o ceremonie organizată în cadrul Bazei 95 Aeriană în data de 21 iunie, în prezența comandantului Comandamentului Componentei Aeriene, generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu.

Participarea la acest curs de PR- Personnel Recovery, unic în Europa, alături de cele mai importante puteri aeriene din NATO a reprezentat o provocare, o oportunitate și totodată o experiență extraordinară, începând de la planificare și până la redislocare.

,,Profesionalismul și modul de punere în practică a cunoștințelor nu a trecut neobservat de către organizatorii și reprezentanții statelor participante, detașamentul fiind apreciat de către comandantul EPRC la finalul cursului cu sintagma <<outstanding performance>>.

Personalul Bazei 95 Aeriană prin Escadrila 952 Elicoptere a demonstrat profesionalism și un mod exemplar de planificare și executare a misiunii.

Forțele Aeriene Române au demonstrat capacitatea de a se disloca oriunde în Europa în mai puțin de cinci zile și de a executa operații aeriene în ritm susținut pentru cel puțin două săptămâni.” – a declarat comandorul Gabriel Goagă, comandantul detașamentului.

Obiectivele acestui curs au fost îndeplinite atât din punctul de vedere al recunoașterii capabilităților și cunoștințelor militarilor români și al oportunității de instruire într-un mediu multinațional întrunit, cât și al faptului că a fost cea mai lungă dislocare executată de elicopterele Forțelor Aeriene Române în zbor, elicopterele IAR-330 SOCAT traversând Europa de la est la vest și de la vest la est, pe o distanță de aproximativ 7000 km, din Bacău până în Albacete și înapoi, cu escale în baze aeriene militare și aeroporturi civile.

Felicitări! Bun venit acasă!