Ministrul Apararii: Anunt de Ultima Ora privind Noua Arma Nucleara a Rusiei si Marea Neagra

Ministrul Apararii vorbeste despre situatia preocupanta din Marea Neagra, acolo unde Rusia are mai multe nave care desfasoara diverse misiuni aproape de Ucraina, si chiar Romania, insa oficialul spune ca nu exista o intensificare a actiunilor pe care tara le desfasoara in aceasta regiune.

Ministrul Apararii spune ca nu trebuie sa ne ingrijoram nici in legatura cu noile rachete nucleare Satan 2 pe care Rusia tocmai a anuntat ca urmeaza sa le puna in functiune pana la final de an 2022, iar asta pentru ca ele fac parte doar din strategia de intimidare gandita de catre rusi.

“Nu se intensifica actiunile Rusiei, sunt momente si momente. Sunt momente in care Rusia opereaza cu 14, cu 13, sau cu 12 nave care intr-un fel sau altul participa la actiuni. Se trimit rachete de pe aceste vase, sau supravegheaza, sau sunt alte forme de actiuni la care participa. Nu am vazut o intensificare, mai degraba avem acum un razboi mai mult terestru.

Cu mici avansuri din partea contraofensivei ucrainiene, vin contraofensive din partea Rusiei, exista o stabilitate a frontului la Mikolaevsk, acolo unde se incearca sa se ajunga spre Odesa, dar frontul a fost stabilizat. Exista ceea ce vedem zilnic in situatia stabilizata prezentata uneori si de catre unele posturi de televiziune.

Exista mici avansuri, insa exista un front stabilizat, as spune eu, in momentul de fata, probabil ca si ucrainienii, si partea rusa lucreaza la aprovizionare, lucreaza la situatia logistica pentru batalii mult mai intense viitoare. Acum au loc batalii ma imult locale, nu o ofensiva generalizata.

Sigur ca poate servi la mai multe lucruri, in primul rand sa nu uitam ca Rusia are alegeri in septembrie anul acesta, ele nu sunt neimportante neaparat aceste alegeri, chiar daca noi avem senzatia ca in totalitate este un scrutin dirijat, probabil ca in mare masura prin modul in care se comunica, prin modul in care sunt “faultati” contracandidatii, sau posibilele fractiuni cu alte idei.

Este important pentru opinia publica sa arati maretia, sa arati puterea, se incearca sperierea vecinilor pentru a nu aproviziona, pentru a nu lasa tranzitul cu arme de la Occident sa treaca, este aceeasi tema pe care o auzim de multa vreme. Pentru asta, in acest moment exista o strategie, dar strategia cu rachetele nucleare Satan nu este vazuta ca un posibil pericol.”