Volodimir Zelenski: Situatia Grava a Razboiului din Ucraina, Cererile Urgente

Volodimir Zelenski Situatia Grava Razboiului Ucraina Cererile Urgente

Volodimir Zelenski vorbeste despre situatia foarte grava care este inregistrata in Ucraina in momentul de fata din cauza razboiului pornit de catre Rusia, iar asta pentru ca orasele din Donbas sunt complet distruse sub importante si sustinute raiduri aeriene si focuri de artilerie ale armatei ruse.

Volodimir Zelenski cere deasemenea sprijin mai mult de la partenerii occidentali in aceasta perioada cruciala pentru razboiul din Ucraina, si desigur ca inca mai cere ajutor pentru acordarea statutului de tara candidata la aderare pentru Ucraina, un vot urmand a fi dat in cursul acestei zile de catre Consiliul Europei.

“Încă de dimineață am continuat maratonul telefonic pentru o decizie pozitivă privind candidatura pentru Ucraina. Astăzi am discutat cu liderii a 11 țări: Bulgaria, Letonia, Grecia, Suedia, Estonia, Cehia, Belgia, Austria, Slovenia, Moldova și am vorbit din nou cu președintele Lituaniei, Nausėda. I-am exprimat sprijinul deplin față de situația din regiunea Kaliningrad din Rusia. Voi continua acest maraton trebuie să oferim sprijin maxim statului nostru. Ne așteptăm la o decizie europeană cheie în cursul serii.

1.418 zile au trecut din dimineata primului atac al invaziei si pana la infrangerea agresorului, trebuie sa ne eliberam teritoriile, si sa obtinem victoria, dar repede, mult mai repede. Acesta este obiectivul nostru national, si trebuie sa muncim zilnic pentru a il atinge, si nu doar statul, ci fiecare cetatean al Ucrainei, la fiecare nivel posibil.

Maine voi continua maratonul telefonic diplomatic pentru a atrage suportul maxim pentru statul nostru, si asteptam o decizie foarte importanta pentru Europa in cursul noptii de maine. Rusia a atacat intre timp Mykolaiv cu 7 rachete, insa din fericire nimeni nu a fost ranit, desi 5 persoane au ranite de catre explozii.

Harkov a fost atacat din nou, la fel ca si regiunile Cernihiv, sau Sumy, in dobnas avand loc importante atacuri aeriene si de artilerie, scopul rusilor fiind acelasi inca de la inceput, de a distruge intregul Donbas, pas cu pas, in incercarea de a transforma fiecare oras din regiune intr-unul ca Mariupol, complet distrus, ruinat.

Acesta este motivul din cauza caruia cer o accelerare a livrarilor de arme si munitie catre Ucraina, fiind necesara o paritate pe campul de lupta pentru a opri armata diavoleasca si a o muta dincolo de granitele Ucrainei. Sunt recunoscator SUA pentru lansarea unei anchete pentru investigarea crimelor de razboi care au avut loc, si au loc, in Ucraina.”