Volodimir Zelenski: Mesajul pentru Intreaga Uniune Europeana

Volodimir Zelenski Mesajul Intreaga Uniune Europeana

Volodimir Zelenski a publicat un mesaj foarte important pentru intreaga Uniune Europeana dupa ce Consiliul Europei a decis sa-i acorde tarii sale statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana, o masura extrem de importanta pentru viitorul ei, in special in contextul razboiului cu Rusia.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre insemnatatea acestei decizii importante, care are impact nu doar pentru Ucraina, ci pentru toata Europa, astfel ca foarte multe tari pot beneficia de pe urma ei, daca aderarea Ucrainei va fi dusa la bun sfarsit de catre tara in cursul urmatorilor ani de zile.

“Una dintre cele mai importante decizii pentru Ucraina pentru toți cei 30 de ani de independență ai statului nostru. Cu toate acestea, această decizie nu este numai pentru Ucraina. Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut chiar acum, în timpul nostru, și tocmai în contextul războiului rusesc, care ne testează capacitatea de a păstra libertatea și unitatea.

Mulțumim summitului tuturor liderilor europeni. Mulțumim eroilor noștri – tuturor și tuturor celor care apără independența Ucrainei și libertatea Europei cu armele în mână. Mulțumesc! Vă mulțumim că ați făcut posibilă noua istorie a Europei – și mai puternică, și mai liberă. Glorie Ucrainei!

Este recunoscut oficial: Ucraina nu este o punte, nu este o pernă între Occident și Rusia, nu este un tampon între Europa și Asia, nu este o sferă de influență, nu este o zonă „gri”, nu este un teritoriu de tranzit. Nu granița dintre orci și elfi. Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE. Ucraina este candidată la aderarea la Uniunea Europeană!”