Vladimir Putin Acuza Occidentul de Criza Alimentara Globala

Vladimir Putin acuza lumea occidentala de crearea unei crize alimentare globale, ceva ce nu vine ca vreo surpriza pentru cineva in momentul de fata, mai ales ca presedintele Rusiei a mai facut afirmatii de acest gen in trecut, chiar daca ele au fost complet contrare celor facute de catre cele ma importante tari ale lumii.

Vladimir Putin acuza tarile occidentale de faptul ca refuza sa permita exporturile de grane din Rusia catre alte tari, o parte din acele grane fiind furate din Ucraina in ultimele luni de razboi, dar inclusiv restrictiile pentru exporturile de ingrasamant sunt unul dintre motivele pentru aceasta problema.

Vladimir Putin continua sa acuze tarile occidentale de problemele din intreaga lume, fie ca e vorba despre razboi, sau nu, insa criza alimentara globala e o problema extrem de serioasa, iar Uniunea Europeana a inceput sa ia deja masuri pentru a-i reduce efectele, acuzand deasemenea Rusia ca e in spatele ei.

“Piața alimentară este dezechilibrată în cel mai grav mod. Creșterea prețurilor la produsele agricole de bază, cum ar fi cerealele, a lovit cele mai puternice țări în curs de dezvoltare, piețe în curs de dezvoltare unde pâinea și făina sunt un mijloc necesar de supraviețuire pentru majoritatea populației.”