DACIA Duster 3: Decizia Luata, Modelul SPECIAL al SUV-ului Romanesc

DACIA Duster 3 Decizia Luata Modelul SPECIAL SUV Romanesc

DACIA Duster 3 este urmatoarea generatie de SUV-uri pe care compania romaneasca DACIA vrea sa o lanseze pentru clienti din intreaga lume, iar informatiile de pana acuma nunta schimbari majore pentru ea. Vorbim despre un DACIA Duster 3 care va veni cu extrem de multe schimbari in raport cu modelele care sunt vandute in momentul de fata pe pietele din intreaga lume, totul pentru a genera interes din partea mai multor oameni vis-a-vis de masina romaneasca.

DACIA Duster 3 urmeaza sa fie produsa in Europa pe platforma CMF-B, folosita deja de ani de zile in diverse modele de masini de la Renault, sau DACIA, inclusiv Logan 3, sau Sandero 3. Platforma CMF-B va fi folosita pentru DACIA Duster 3 in pietele dezvoltate, si ceva mai dezvoltate, insa in alte zone de pe glob urmeaza sa fie folosita o platforma separata, aparent noua, CMF-B LS, care va fi o versiune low-cost a platformei principale, dar numai pentru anumite piete.

DACIA Duster 3: Decizia Luata, Modelul SPECIAL al SUV-ului Romanesc

DACIA Duster 3 ar urma sa fie fabricat in baza acestei platforme CMF-B LS pentru vanzare in India, si cel mai probabil tari din America de Sud, sau Africa, acolo unde preturile masinilor trebuie sa fie cat se poate de mici. Ce fel de modificari ar putea fi facute pentru aceasta platforma pentru DACIA Duster 3 in comparatie cu ceea ce exista acum nu se stie, dar e clar ca vor fi noutati menite sa reduca substantial costul de productie pentru masina care va fi vanduta.

DACIA Duster 3 este o masina low-cost, in care se folosesc foarte multe materiale si dotari low-cost, deci platforma CMF-B LS ar trebui sa aiba mai putine dotari pe partea tehnologica, si nu numai, fata de modelul standard. Cat de mari vor fi schimbarile intre modelul din Romania al DACIA Duster 3, si cel vandut cu platforma CMF-B LS vom afla abia dupa ce vor fi lansate ele, dar nu se renunta la hibridizare, astfel ca din acest punct de vedere nu exista diferente.

DACIA Duster 3 va fi prezentata cel mai probabil in toamna anului 2023, poate undeva prin septembrie, insa lansarea ar trebui sa aiba loc in prima parte a anului 2024, poate in primavara.