Andrei Baciu: Anuntul de Ultima Ora cu Masurile pentru Milioane de Romani

Andrei Baciu Anuntul Ultima Ora Masurile Milioane Romani

Andrei Baciu a vorbit intr-o declaratie de astazi despre schimbarile de ultima ora care au fost facute de catre Guvernul Romaniei, si care vor avea efect pentru milioane de oameni din toata tara, iar asta pentru ca din 1 iulie activitatea de vaccinare este transferata de la CNCAV la ministerul Sanatatii.

Andrei Baciu este presedintele CNCAV din luna martie, cand a fost eliberat din functie doctorul Valeriu Gheorghita, iar din 1 iulie va coordona activitatea de vaccinare direct de la ministerul Sanatatii, iar asta pentru ca vaccinarile vor fi facute doar de catre medicii de familie din Romania.

“Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În 🇹🇩România, efortul național pentru vaccinarea împotriva #COVID19 a fost coordonat de către #CNCAV. După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii – România.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid.

Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro, mii de voluntari. Efortul și dedicarea acestor oameni minunați au fost remarcabile și pot fi măsurate în multe feluri.

Dar cu adevărat valoroasă a fost dorința fiecăruia de a-și face treaba cât mai bine. Mulțumită colegilor noștri, de la recepție și până la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfășurat într-un mediu primitor, eficient și sigur. Tot ceea ce ați văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online #ROVACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV.

A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari! Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie.”