Ministrul Educatiei: Confirmare de Ultim Moment a Masurilor Importante pentru Scoli

Ministrul Educatiei Confirmare Ultim Moment Masurilor Importante Scoli

Ministrul Educatiei le vorbeste milioanelor de elevi si parinti din toata tara despre schimbarile care au fost facute in sistemul de educatie in cursul ultimelor luni de zile, si care se vor resimti din toamna, in special in ceea ce priveste vacantele scolare de care vor beneficia elevii Romaniei.

Ministrul EDucatiei vorbeste deasemenea si despre renuntarea la obligativitatea sustinerii tezelor in scoli, plus despre sustinerea educatiei fizice ca o disciplina pe care elevii sa o urmeze in scoli, in paralel cu celelalte care sunt impuse in tara noastra, dar nu in detrimentul acestora.

“Anul acesta avem la finalul lunii octombrie, dupa cateva saptamani de scoala incepute la 5 septembrie, pentru elevii de gimnaziu si de liceu, o bineneritata vacanta, este o concluzie a pedagogiei moderne, alternanta perioadei de invtare de 6 – 7 saptamani, cu perioade de vacanta, exact asta am facut.

Nu este nicio schimbare radicala, singurul lucru, in luna februarie am lasat sansa unei vacante decisa la nivel judetean in a 2, a 3-a, sau a 4-a saptamana, iar judetele au decis, fiecare elev stie in momentul de fata exact cand vor fi vacantele, iar profesorii sunt convins ca stiu foarte bine sa-si faca evaluarea pe parcurs, avand un numar de note necesar N+3.

N este numarul de ore alocat saptamanal fiecarei discipline, daca ai 2 ore saptamanal, de exemplu, atunci ai 2 + 3, 5 note de dat pe parcursul intregului an scolar. Am renuntat la obligativitatea tezelor semestriale, care si-au pierdut din relevanta, cine vrea, ce profesor doreste sa evalueze in scris, la intervale diferite, in functie de specificul disciplinei, le pot face.

Sustinerea am afirmat-o deja este pentru mai multe ore de educatie fizica saptamana. Deasemenea aceste lucruri am avut placerea sa le discut cu David Popovici, un elev de mare exceptie, atunci cand a fost la minister, si a fost premiat, are o abordare foarte matura, m-a rugat sa facem in asa fel incat sa sustinem aceasta disciplina, educatie fizica, in paralel cu alte discipline.

Am fost impresionat de urarea lui, ca isi doreste sa faca performanta deosebita prin inot, si asta spunea acum cateva luni, in septembrie, si ca imi doreste si mie sa imi doresc sa fac reforma pe care multa lume se asteapta sa o fac in invatamant. E mai putin asteptata aceasta reforma, nu sunt putini aceia care clameaza nevoia de reforma, dar de fapt nu isi doresc sa se schimbe nimic.” a confirmat oficialul roman.