Estonia: Masurile Anuntate de Ministrul Apararii din Cauza Razboiului din Ucraina

Estonia Masurile Anuntate Ministrul Apararii Cauza Razboiului Ucraina

Estonia este una dintre tarile din Europa de Est care traieste sub amenintarea directa a Rusiei, avand granita directa cu tara care a invadat Ucraina, iar asta desigur ca genereaza foarte multe temeri in randul oamenilor care traiesc acolo, mai ales ca saptamana trecuta au aparut informatii foarte ingrijoratoare.

Estonia spunea saptamana trecuta ca Rusia face simulari pentru lansarea de rachete catre teritoriul sau, desi vorbim despre teritoriu protejat de NATO, dar ministrul apararii din tara spune ca nu exista vreun pericol real pentru cetateni deoarece tara beneficiaza de protectie ridicata din partea NATO.

Estonia nu se bazeaza totusi doar pe asta, ea cumparand multa tehnica militara si munitie in ultima perioada, in special dupa inceperea razboiului din Ucraina, deci s-a echipat intr-o anumita masura pentru a fi pregatita pentru atacurile directe pe care le poate lansa Rusia impotriva sa in orice moment.

Voi folosi această ocazie pentru a da o explicație despre problemele arzătoare ale apărării naționale de astăzi. Estonia este protejată și nu există nicio amenințare militară imediată împotriva noastră.

Suntem unul dintre cei mai mari cumpărători de muniție din Europa, am semnat contracte de aprovizionare pentru sute de milioane de euro, am cumpărat sute de mii de obuze de artilerie, zeci de mii de muniție antitanc, am procurat artilerie suplimentară și ne pregătim să achiziționăm arme. pentru foc indirect.

Dacă este necesar, planul Estoniei este să înceapă lupta din prima secundă, iar planul NATO este să înceapă lupta din prima secundă pentru a apăra Estonia.

NATO este o organizație serioasă și modernă. Este piatra de temelie a securității noastre, iar Estonia nu are alte alternative în afară de aderarea la NATO și nu se vede că ar trebui să fie nevoie.