Gabriela Firea: Legea Tinerilor a fost Votata de catre Parlamentul Romaniei

Gabriela Firea Legea Tinerilor Votata Parlamentul Romaniei
FOTO: Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anuntat in mod oficial faptul ca Legea Tinerilor a fost votata in Parlamentul Romaniei dupa 4 ani de la depunere, iar multumita ei se stabileste cadrul general pentru asigurarea unor politici de tineret in tara noastra care sa fie intr-adevar benefice pentru tineri.

Gabriela Firea vorbeste deasemenea si despre participarea in calitate de senator si ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse la o sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor pentru a celebra 25 de ani de parteneriat strategic intre Romania si SUA.

„Legea Tinerilor a fost votată de Parlamentul României! Este o victorie importantă pentru tineri, în Anul European al Tineretului! După patru ani în care a stat prin comisii și sertare, am reușit să deblocăm acest proiect punând la masă colegii din minister și reprezentanții fundațiilor și organizațiilor de tineret din România. Le mulțumesc tuturor!

Prin această lege stabilim cadrul general pentru asigurarea unor politici de tineret în țara noastră. Ne concentrăm pe aplicarea acestei legi și ca principalele prevederi să fie implementate în folosul tinerilor. Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au înțeles necesitatea acestei legi și au făcut posibil acest vot important. Le mulțumesc și colegilor din minister Doina Pârcălabu, Izabella Doboly, Bogdan Paraschiv, Alina Tarcevschi, Ion Coman și Simona Butacu.

Mulțumesc Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, și Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților. Fără ajutorul vostru, nu am fi reușit!

“Libertatea, de îndată ce a prins rădăcină, este o plantă care crește foarte repede.”, spunea George Washington, părintele fondator al Statelor Unite ale Americii. Statele Unite ale Americii, cea mai veche democrație a lumii, a fost un model pentru România ultimilor trei decenii.

Am participat, în calitate de senator și ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților dedicată împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii. Prietenia dintre România și Statele Unite ale Americii este solidă și sigură.

De un sfert de secol, cu ajutorul Statelor Unite ale Americii, România s-a dezvoltat intens în domenii precum IT sau industria auto, este mai bine apărată, iar companiile americane au contribuit masiv în economie.

Parteneriatul dintre România și SUA trebuie să continue pentru că este șansă pentru dezvoltarea țării noastre. Pentru români e foarte important să poată ajunge mai ușor în Statele Unite ale Americii, iar eliminarea vizelor este un obiectiv major pentru România.”