Guvernul Romaniei a aprobat suspendarea platii ratelor bancare pana la 9 Luni

Guvernul Romaniei Aprobat Suspendarea Platii Ratelor Bancare 9 Luni

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial astazi o masura pe care foarte multa lume o astepta de si mai multa vreme, mai exact decizia de a se permite suspendarea ratelor bancare pentru o perioada de pana la 9 luni de zile, atat de catre persoane fizice, cat si de catre cele juridice.

Masura a fost anuntata de catre Guvern cu ceva timp in urma, dar abia acum este pusa in aplicare pentru romanii din toata tara, iar mai jos aveti cateva detalii cu privire la ceea ce presupune, de fapt, acest lucru pentru tara noastra.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Continuăm măsurile pentru punerea în aplicare a programului ”Sprijin pentru România”.

Am aprobat suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de până la 9 luni pentru a oferi această opțiune persoanelor și firmelor care, din cauza creșterii prețurilor și a situației economice, au dificultăți în plata ratelor bancare.

Un set de soluții adoptat tot astăzi asigură sprijin pentru tinere familii, studenți, elevi și copiii aflați în grija statului. Sper ca de condițiile avantajoase de finanțare să beneficieze cât mai mulți tineri pentru a-și continua studiile și pentru a avea un start cât mai bun atunci când decid să-și întemeieze o familie.

Totodată, prelungim aplicarea Programului IMM Invest Plus pentru a continua sprijinirea IMM-urilor care își desfășoară activitatea în domeniul digitalizării, cercetării și inovării, precum și înființarea start-upurilor.

Ne respectăm angajamentul și rămânem alături de antreprenorii români și în momente dificile.