Vladimir Putin inca vrea sa ocupe cea mai mare parte a Ucrainei

Vladimir Putin inca vrea ocupe mare Parte Ucrainei

Valadimir Putin inca vrea sa ocupe cea mai mare parte a Ucrainei, conform oamenilor din serviciile de informatii ale SUA, iar asta in conditiile in care pierderile Rusiei in razboiul pornit in 24 februarie au fost uriase, si nu prea par sa existe indicii care sa dea de inteles ca lucrurile se vor schimba in bine prea curand.

Serviciile de informatii ale SUA par sa fi inteles faptul ca nici macar ajutorul foarte mare acordat de catre Occident Ucrainei nu va face altceva decat sa intarzie inevitabilul, si vorbim despre zeci de miliarde de dolari trimisi pana acum sub forma de ajutoare banesti, militare, de sanatate, si nu doar atat, de catre multe state.

Cu toate acestea, Vladimir Putin este hotarat sa-si duca la bun sfarsit planul de a nu renunta la cucerirea Ucrainein in totalitate in conditiile in care acest proces este unul extrem de dificil, cu pierderi foarte mari care sunt asteptate de catre toata lumea pentru armata rusa in lunile ce vor mai urma.

“Pe scurt, tabloul rămâne destul de sumbru și atitudinea Rusiei față de Occident se întărește. Credem că are efectiv aceleași obiective politice pe care le aveam noi anterior, adică vrea să ia cea mai mare parte a Ucrainei.

Percepem o deconectare între obiectivele militare pe termen scurt ale lui Putin în acest domeniu și capacitatea armatei sale, un fel de nepotrivire între ambițiile sale și ceea ce armata este capabilă să realizeze.

În această perioadă, anticipăm că se vor baza mai mult pe instrumentele asimetrice pe care le au, cum ar fi atacurile cibernetice, eforturile de a controla energia, chiar și armele nucleare pentru a încerca să gestioneze și să proiecteze puterea și influența la nivel global.”

author avatar
Redactia iDevice.ro