DACIA Duster vs Land Rover Defender intr-un test Off-Road care le arata versatilitatea

DACIA Duster si Land Rover Defender sunt puse fata in fata intr-un test off-road extrem de interesant care ne arata cat de mari, sau mici, sunt diferentele dintre cele doua SUV-uri in realitate, nu doar la pret. Modelul DACIA Duster folosit in acest test costa 22.600 de lire si are un motor de 115 cai putere, in timp ce modelul Land Rover Defender are 300 de cai putere si costa 84.200 de lire, ambele avand tractiune integrala, utila pentru acest test.

DACIA Duster a aratat in multe teste off-road ca diferentele in bani fata de alte SUV-uri nu se prea reflecta in realitate cand vine vorba despre capacitatea masinii de a face fata pe teren accidentat. Cam acelasi lucru este vizibil inclusiv in cazul comparatiei cu Land Rover Defender, iar asta pentru ca DACIA Duster se descurca cel putin la fel de bine precum o masina de aproape 4 ori mai scumpa, exceptie facand viteza acceleratiei si puterea bruta a motorului.

DACIA Duster ii face fata unui Land Rover Defender si in off-road

DACIA Duster este totusi capabila sa parcurga traseul care ii este pus in fata in mod surprinzator de usor, chiar daca fata de Land Rover Defender nu are aceleasi dotari care sa-i permita sa treaca usor peste orice fel de obstacole. Fie ca este vorba despre urcari, sau coborari, in viteza, sau incet, ori trecerea peste diverse zone neuniforme, masina romaneasca parcurge traseul foarte bine, insa Land Rover Defender are unele elemente tehnologice care ii ofera avantaje serioase.

Land Rover Defender folosita in acest test are dotari care ii permit sa-si modifice garda la sol, si desigur ca are un sistem penumatic pe perne de aer, plus setari electronice mult mai avansate pentru a transfera puterea intre roti. DACIA Duster este mult mai simpla din aceste puncte de vedere, dar forta sa bruta este suficienta pentru a parcurge cam orice fel de obstacole are in fata, iar in caz de accidente, e mai ieftin de reparat decat Land Rover Defender.

DACIA Duster este i masina simpla si ieftina care e capabila sa parcurca aproape orice fel de teren accidentat fara probleme, insa nu ofera la fel de mult confort, sau siguranta, precum Land Rover Defender.